BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHakan Ateş'ten bankacılık sektörü hakkında açıklamalar----

Hakan Ateş'ten bankacılık sektörü hakkında açıklamalar

Hakan Ateş'ten bankacılık sektörü hakkında açıklamalar
13 Kasım 2019 - 15:57 www.finansgundem.com

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş Bloomberg HT'ye bankacılık sektörü ve Merkez Bankası beklentisine ilişkin değerlendirmelerde bulundu

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş Bloomberg HT'ye bankacılık sektörünün son derece iyi durumda olduğunu, faizlerdeki düşüşün bankacılık sektörüne fayda sağladığını belirtti. Ateş konuya ilişkin "dengelenme süreci gayet sağlıklı şekilde gidiyor. Bu çerçevede de ekonominin artık çıkışa geçeceği, büyümenin olacağı bir ortam olacak.

Risk maliyetinin arttığı bir yıl yaşadık ama Türk bankacılık sistemi sermaye yeterliliği, likiditesi ve yönetimleri itibariyle son derece iyi durumda" değerlendirmesini yaptı.

Merkez Bankası'nın faiz indirimlerine başlamadan önce 900 baz puan indirim beklediğini belirten Ateş şimdi ise MB'nin 150 baz puan daha indirim yapabileceğini söyledi.

Ateş "enflasyonda çok dramatik bir düşüş gözlemledik, gelecek sene tek haneyi hedefliyoruz bu gerçekleşebilir. Ben 900 baz puan faiz indirimi beklediğini söylemiştim, herkes tuhaf karşılamıştı, ama toplam 1000 baz puan indirim oldu, şimdi bunun 1150'lere kadar yolu var ama reel faizi de çok fazla düşürmemek lazım." yorumunu yaptı.

KREDİLERDE BÜYÜME BEKLENTİSİ

Faiz indirimlerinin bankacılık sektörüne son derece hızlı yansıdığını belirten Ateş 2020'nin ilk çeyreğinden itibaren kredilerde büyüme olacağını söyledi. Ateş içerideki dengelerin düzeldiğini, risk priminin de iyi yolda olduğunu belirtti ve "Aktifleri bu kadar ucuzlamış gelişen ülke sayısı az. Herşey yatırımcı iştahını kabartan yönde gelişiyor" şeklinde yorum yaptı.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gerçek15 Kasım 2019 10:28

    Futbol kulüplerine ve Telekom'a biraz daha kredi verin.

  • Hüseyin YILDIRIM13 Kasım 2019 19:25

    Sadece mevcut kredilerin faizlerinin düşürülmesi tek başına kobileri rahatlatmayacaktır.Bunun yanında özellikle imalatçı/ihracatçı kobi lerin ihtiyaç duydukları ilave kaynaklar için gerekli olan teminat yetersizliği sorunlarının da giderilmesi çok çok önemli.Özellikle de teminat yetersizliği olan bu firmaların bu sıkıntılarını çözecek olan KGF nin çok acil olarak yönetimsel ve yapısal gözden geçirilmesi ile siyasi kararlara alet edilmemeleri gerekir.Bankaların bu dönemlerde daha çok ve sık sahaya inmeleri ve sahayı gözlemlemeleri önemli.