BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisHakan Ateş, Türkiye Varlık Fonu Başkanı mı oluyor----

Hakan Ateş, Türkiye Varlık Fonu Başkanı mı oluyor

Hakan Ateş, Türkiye Varlık Fonu Başkanı mı oluyor
28 Mart 2018 - 07:12 www.finansgundem.com

Hükümetin Türkiye Varlık Fonu’nda yeni bir ekip hazırlığı içinde olduğu ortaya çıktı. Ankara kulislerinde ise Fon’un yeni başkanı olarak Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş’in adı konuşuluyor.

FINANSGUNDEM.COM – KULİS HABER

“Daha güçlü bir Türkiye için…” başlığı altında Türkiye’nin önemli varlıklarını geliştirmek, değerlerini artırmak, ülkenin öncelikli yatırımlarına kaynak sağlamak adına, kamuya ait olan varlıkları daha etkin ve verimli bir şekilde yönetmek hedefiyle kurulan Türkiye Varlık Fonu’nda bomba sürpriz…

ANKARA KULİSLERİNDE ‘HAKAN ATEŞ’ İSMİ KONUŞULUYOR

Finansgundem.com’un ulaştığı bilgilere göre, ilk başkan Mehmet Bostan’ın verilen ani bir ‘karar’la 7 Eylül 2017’de koltuğu boşaltmasının ardından, başkanvekili ve 3 üyeden oluşan Yönetim Kurulu tarafından yönetilen Türkiye’nin en stratejik Fon’u için yeni bir kadro çalışması yapılıyor. Gizli tutulan bu çalışmalarda, Hükümetin yeni bir ekip hazırlığı içinde olduğu öğrenilirken, Ankara kulisleri bankacılık dünyasını çok yakından ilgilendiren flaş bir söylenti ile çalkalanıyor. Konuşulanlara göre oluşturulacak yeni ekibin içinde Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş’in de ismi geçiyor. Yurtdışı tecrübeli, usta bankacı Ateş’in ekip lideri olarak Türkiye Varlık Fonu Başkanlığı’na getirileceği de dillendiriliyor.

DÜNYADA İLK 20’DE

Resmi kuruluş tarihi 26 Ağustos 2016 olan Türkiye Varlık Fonu’nda başkanlığa getirilen Mehmet Bostan, Kasım 2016’daki atamadan 9 ay sonra görevden alındı. 9’dan fazla ülke, finans, enerji, ulaştırma-lojistik, telekom-teknoloji ve tarım sektörlerinde 14 şirket, 2 lisansla toplam portföy değeri 40 milyar doları aşan ve dünyada ilk 20'ye giren Fon’un kapısını çaldı. Ancak milli şirketlere küresel aktör olma yolunu açma misyonuyla yola çıkan, bu arada yabancıların gözünde ilgi ve cazibe merkezi haline gelen Türkiye’nin ‘yatırım giriş kapısı’ aylardır sessiz.

MUHTEŞEM BİR PORTFÖY

Bünyesinde bulunan Türkiye’nin devleri, THY, Türk Telekom, Ziraat Bankası, Halkbank, Türkiye Petrolleri, BOTAŞ, PTT, TÜRKSAT, Borsa İstanbul, Milli Piyango, TCDD İzmir Liman, TDİ, Eti Maden, Kayseri Şeker Fabrikası, Çaykur, Türkiye Jokey Kulübü ile muhteşem bir portföye sahip olan Türkiye Varlık Fonu’nda halen Borsa İstanbul Başkanı Himmet Karadağ Yönetim Kurulu Başkanvekili, Kerem Alkin, Yiğit Bulut ve Oral Erdoğan da Yönetim Kurulu Üyesi olarak görev yapıyor.

İKİ DEFA SATILAN DENİZBANK’IN KURUCU GENEL MÜDÜRÜ

Bugünlerde ise, gelecek nesillere daha güçlü bir Türkiye hazırlamak amacıyla kurulmuş bir yapı olarak tarihe geçen Türkiye Varlık Fonu Başkanlığı için başkentte, deneyimli bankacı, iki defa satılan Denizbank’ta 21 yıldır tepe yöneticisi olarak görevde bulunan Hakan Ateş’in adı sıkça konuşuluyor.

HAKAN ATEŞ’TEN AÇIKLAMA GELDİ

Haberimiz üzerine Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, finansgundem.com’a konuyla ilgili bir açıklama gönderdi. Ateş, "Bugün sitenizde hakkımda çıkan haberin gerçekle bir ilgisi yoktur. Bilgilerinize sunarım” dedi.

YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • VATANDAŞ05 Haziran 2018 21:55

    Varlık fonu ,varlıkları satacak birini mi arıyor,TÜRKİYE son barutunu atacak Hakan Ateş e teslim edecek mi,bu ne zihniyet iyi satıcı imiş ,aranan adammış,miras yedi hayırsız evlatlar gibi satın bakalım ,16 senedir ne yaptınız inşaat yolsuzluğundan başka ,TC HAZİNE sinin içini boşalttınız varlık fonuna aktardınız ne olacak,Hazinin itibarı yok olmak üzere yurt dışı notu düşmeyecek sıfırlanacak çok bilmişler.

  • pala remzi02 Nisan 2018 09:55

    önümüzdeki haftalar açıklanması beklenen ekonomik teşvik kararlarıyla beraber ilk iş bence ekonomik kurultay oluşturulup bütün ekonomik bakanlıkların tek çatı altında toplanması.Sayın babacan döneminde Özal dönemide başarılar bu sebeble oluştu.Sayın babacanı tekrar ekonominin başında bekliyoruz.ayrıca bununla eşdeğer zamanda varlık fonuna da Sayın Ateşin atanması gecikmemeli..çok olumlu yansıması olacaktır.

  • Garip POLAT28 Mart 2018 17:48

    ÖNERİLEBİLECEK EN İYİ İSİM

  • melih5328 Mart 2018 14:09

    olabilecek en iyi aday.geçmişi şaibesiz ve başarılı bir yönetici.varlık fonunun önemi için gerekli bir aday..

  • Atilla kökdal28 Mart 2018 11:22

    Gelmiş geçmiş en iyi yatırım Bankacısı ve portföy yönetim şirketi yöneticisi Mehmet Akyol bence TVF yönetim kurulu başkanlığı için en iyi adaydır.