BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHakan Ateş teknolojinin önemini açıkladı----

Hakan Ateş teknolojinin önemini açıkladı

Hakan Ateş teknolojinin önemini açıkladı
14 Nisan 2014 - 13:58 www.finansgundem.com

CEO Club buluşmaları kapsamında "Dijital Dönemde Liderlik ve Strateji" konulu toplantısında Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş konuştu

Vodafone Türkiye ana sponsorluğunda, Capital ve Ekonomist Dergileri öncülüğünde düzenlenen CEO Club buluşmaları kapsamında "Dijital Dönemde Liderlik ve Strateji" konulu bir toplantı düzenlendi.

Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, panelde yaptığı konuşmada, internet ve bilgi çağının getirdiği paradigma değişikliğinin çok daha verimli ve hızlı bir etkileşim olanağı sağladığını, bankacılığın da bunun dışında kalamayacağını söyledi.

Şubelerine sadece özel bankacılık, yatırım bankacılığı veya proje finansmanı için gelen müşteriler devam etse de bankacılıkta günlük ihtiyaçlarını karşılayan müşterilerinin ziyaretlerinin giderek seyrekleştiğini belirten Ateş, global bankacılıkta son 10 yılda şubeleşmenin yüzde 30 civarında azaldığını, buna mukabil alternatif kanallar kullanılarak bankalara ulaşımın da aynı oranlarda arttığını ifade etti.  

Bankacılıkta güven unsurunun önemli olduğunu vurgulayan Ateş, "Müşterinin gözünün içine bakarak sıkılan bir el hala önem arz etmekte" dedi.  

Dijitalleşmeyle birlikte bankacılık açısından da önemli bir paradigma değişimi yaşandığını anlatan Ateş, "Artık açık sistemler, kapalı sistemlere oranla çok daha başarılı ve emniyetli. Mutlaka yeniye transfer olmak lazım. Türkiye'de 49 banka var. Şu anda 76 milyon nüfusun 36 milyonu birtakım akıllı aletlerle donatılmış, 10 milyonu devamlı internette. 3G kullanımı ülkemizde yüzde 51'e ulaşmış durumda. Artık bankacılık banka dışına taşıyor. Biz de burada kendimize döndürüp baktığımızda, bir kere bizim bütün sermayemiz bilgi. Datayı toplama ve çok iyi işlemek ihtiyacındayız" diye konuştu.

Toplantıya, Borsa İstanbul Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü İbrahim Turhan, Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı Mehmet Büyükekşi, Turkcel Genel Müdür Yardımcısı Selen Kocabaş ile birçok şirket yöneticisi katıldı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)