BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkHakan Ateş kredi tedbirlerini değerlendi----

Hakan Ateş kredi tedbirlerini değerlendi

Hakan Ateş kredi tedbirlerini değerlendi
22 Ekim 2013 - 13:36 www.finansgundem.com

DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş TCMB ve BDDK'nın tüketicileri korumaya yönelik aldığı tedbirlerle ilgili açıklamalarda bulundu

DenizBank ve Avrupa Voleybol Federasyonu arasında gerçekleştirilen anlaşma nedeniyle Swissotel'de düzenlenen basın toplantısında, CEV Başkanı Andre Meyer, DenizBank Genel Müdürü Hakan Ateş , Voleybol Federasyonu Başkanı Özkan Mutlugil, milli voleybolcu Neslihan Demir, dünya voleybolunun önemli isimlerinden Rus sporcu Tatyana Gracheva ile Fenerbahçe forması giyen Sırp oyuncu Vladimir Grbic de hazır bulundu.
CEV Şampiyonlar Ligi'ne 2013-2014 sezonundan itibaren 3 yıl boyunca isimlerini verdiklerini kaydeden Hakan Ateş, Avrupa’da voleybolun kıtasal yönetim organı konumundaki CEV ile güçlerini birleştirerek, spor alanındaki varlıklarını daha da sağlam temellere oturttuklarını belirterek, "Bir Türk bankasının adını, Avrupa’nın en prestijli voleybol şampiyonasına taşıyoruz” dedi.
Denizbank Genel Müdürü Hakan Ateş, cari açığın azaltılmasında tüketici kredilerine getirilen tedbirlerin çok ciddi katkısı olduğuna inanıldığını belirterek, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) ve Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) birtakım tedbirler aldığını ve yeni getirilen tedbirlere bankalar yönüyle bakıldığında gelir azaltıcı nitelikte özellikler taşıdığını kaydetti.
Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) ile Denizbank arasında arasında gerçekleştirilen sponsorluk anlaşması nedeniyle düzenlenen basın toplantısı sonrası gazetecilerin sorularını yanıtlayan Ateş, kredi büyümeleriyle ilgili bir soru üzerine "Krediler geçen yıl yüzde 15'ler civarında büyüdü. Herhalde bu sene yüzde 30'lar civarında bir büyüme olacak” dedi.
Ateş,  2009 yılında tüketici kredilerinin yalnızca lira cinsinden olmasına karar verildiğini ve tüketiciyi döviz riskinden korumak açısından bunun doğru bir karar olduğunu belirterek,  bunu Macaristan, Romanya gibi ülkelerin yapamadığını kaydetti.
Cari açığın azaltılmasında tüketici kredilerine getirilen tedbirlerin çok ciddi katkısı olduğuna inanıldığını anlatan Ateş, TCMB ve BDDK'nın bir takım tedbirler aldığını ve yeni getirilen tedbirlere bankalar yönüyle bakıldığında gelir azaltıcı nitelikte özellikler taşıdığını kaydetti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)