BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHaftada dört gün çalışmaya ilk yeşil ışık----

Haftada dört gün çalışmaya ilk yeşil ışık

Haftada dört gün çalışmaya ilk yeşil ışık
31 Aralık 2020 - 17:37 www.finansgundem.com

Araştırma merkezi Autonomy tarafından yapılan incelemenin sonucunda, haftada dört gün çalışma uygulamasının birçok İngiliz şirketi için uygun maliyetli olduğu söylendi. Aynı ücretle haftada dört gün çalışmayla, iyi performans yakalanabilir.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

İngiltere’nin Autonomy isimli araştırma merkezi, dikkatle tasarlanmış dört günlük bir çalışma haftasının İngiltere’de hemen uygulamaya konabileceğini ve 50’den fazla çalışanı olan birçok şirket için uygun maliyetli olacağını söyledi. Ücret kaybı olmadan daha az gün çalışmayı savunan Autonomy’nin raporuna göre, araştırmaya dahil olan 50,000 şirketin çoğunluğu verimliliğin armasıyla birlikte, bu değişime ayak uydurabilir.

Araştırma kurulusu hükümetin kamu sektöründen başlayarak, haftada dört gün çalışma uygulamasını başlatmanın yollarını araştırması gerektiğini söyledi. 

Birçok şirket İngiltere’nin son 300 yıldaki en derin resesyonunun etkileriyle baş ederken, Autonomy “en kötü senaryoda bile” haftada dört gün çalışmanın, korona virüs pandemisinin ilk evresi atlatıldıktan sonra birçok şirket için uygun maliyeli olacağını söyledi.

Ancak kurum, işgücü maliyetlerinin yüksek ve kar marjlarının dar olduğu sektörlerdeki bazı şirketlerin, değişiklikler hızla uygulandığı takdirde, bazı nakit akışı sorunları yaşayabileceğini kabul etti. The Guardian’a yaptığı açıklamada, Autonomy’nin Araştırma Direktörü Will Stronge, “şirketlerin büyük çoğunluğu için, çalışma saatlerinin kısaltılması, yakın gelecekte oldukça gerçekçi bir hedef. Varsayımsal bir ‘stres testi’ uygulayarak, haftada dört gün çalışmayla ilgili mitleri ortadan kaldırabiliriz” dedi.

Stronge, “politikalardaki herhangi bir değişikliğin dikkatle tasarlanması ve değişik stratejilerin farklı sektörler için uygulanması gerekecek. Ancak araştırmanın dikkat çekici sonucuna göre, bir gecede planlama olmaksızın bu değişim gerçekleştiği takdirde, birçok şirket karlılığını koruyacak” ifadesini kullandı.

Açıklamasının devamında, “haftada dört gün çalışma, korona virüs sonrası tüm dünyada momentum kazanıyor ve hükümete bu uygulamayı başlatmak için en iyi yöntemleri araştırmaya başlamaları için çağrıda bulunuyoruz” dedi. Autonomy, daha kısa bir çalışma haftasının, İngiltere’nin zayıf verimliliğini arttıracağını ve çalışanların sağlığına faydalı olacağını söyledi.

İngiltere İşçi Partisi Milletvekili ve Peter Dowd, “eğer hükümet bu ülkeyi geliştirme konusunda istekliyse, haftada dört gün çalışma uygulamasını değerlendirmeli. Çünkü bu uygulama, ekonomide işgücünün daha eşit paylaşılmasıyla ilgili iyi bir fırsat sunuyor” dedi.

Avrupa bankalarının riskli yatırımları endişe yaratıyor

 

2020’de bankalara verilen en büyük 10 para cezası

 

2020 yılında Kovid'in ekonomik evrimi

 

Açıklamasının devamında, “haftada dört gün çalışmayı destekliyorum çünkü tüm veriler, çalışan sağlığı için olumlu olacağını, verimliliği arttıracağını ve İngiliz çalışanlarına daha iyi iş-hayat dengesi sunacağını gösteriyor” ifadesini kullandı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)