BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHafta sonu hangi günde, hangi illerde sokağa çıkmak yasak?----

Hafta sonu hangi günde, hangi illerde sokağa çıkmak yasak?

Hafta sonu hangi günde, hangi illerde sokağa çıkmak yasak?
05 Mart 2021 - 20:57 www.finansgundem.com

Kontrollü normalleşme dönemine girilmesiyle birlikte yeniden düzenlenen hafta sonu sokağa çıkma yasakları hangi illerde, hangi gün uygulanacak. İşte cevabı.

Hafta sonu sokağa çıkma yasağı düşük ve orta riskli illerde tamamen kalkarken yüksek ve çok yüksek illerde bir süre daha pazar günü devam edecek.

BAŞKENT'TE YASAK YOK

Alınan kararlara göre İstanbul ve İzmir'de Cumartesi günü sokağa çıkmak serbest, Pazar günü ise yasak olurken; Ankara'da ise Cumartesi ve Pazar günü sokağa çıkmak serbest olacak.

HAFTA SONU YASAKLARI, İLLERİN RİSK GRUPLARINA GÖRE UYGULANACAK

Kovid-19 tedbirleri kapsamında uygulanan hafta sonu sokağa çıkma yasağı, kontrollü normalleşme dönemine girilmesiyle birlikte yeniden düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından açıklanan yeni düzenlemeye göre, hafta sonu yasakları illerin risk grubuna göre uygulanacak.

CUMARTESİ, HİÇBİR İLİMİZDE KISITLAMA YOK

Buna göre, Cuma akşamı tüm illerde sokağa çıkma yasağı saat 21.00'de başlayıp sabah 05.00'e kadar sürecek. Cumartesi günü sabah 05.00 ve 21:00 arasında hiçbir ilde kısıtlama olmayacak. Yüksek ve çok yüksek risk grubunda yer alan illerde ise sokağa çıkma yasağı cumartesi akşam 21.00'den pazar gününün tamamını kapsayarak pazartesi günü sabah 5'te sona erecek.

HANGİ İLLERDE SOKAĞA ÇIKMA YASAĞI KALKTI?
İllerde belirlenen risk gruplarına göre düşük ve orta riskli illerde hafta sonu sokağa çıkma yasağı tamamen kalkarken, yüksek ve çok yüksek riskli illerde Pazar günü için sokağa çıkma yasağı devam ediyor.

İki haftada bir güncellenecek olan risk grupları şu şekilde:

DÜŞÜK RİSKLİ İLLER
Ağrı, Batman, Bingöl, Bitlis, Van, Uşak, Urfa, Şırnak, Siirt, Mardin, Muş, Iğdır, Hakkari, Diyarbakır.

ORTA RİSKLİ İLLER
Afyonkarahisar, Adana, Ankara, Aydın, Bayburt, Bartın, Bursa, Denizli, Manisa, Isparta, Eskişehir, Çankırı, Kastamonu, Karabük, Çorum, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Sivas, Maraş, Antep, Hatay, Malatya, Erzincan, Tunceli, Elazığ, Erzurum, Kars.

Hafta sonu sokağa çıkma kısıtlaması hangi illerde uygulanacak? İşte kısıtlamaya gidilecek iller

ÇOK YÜKSEK RİSKLİ İLLER

Edirne, Balıkesir, Sakarya, Burdur, Adıyaman, Aksaray, Amasya, Edirne, Giresun, Gümüşhane, Konya, Ordu, Osmaniye, Rize, Samsun, Sinop, Tokat, Trabzon.

YÜKSEK RİSKLİ İLLER
İstanbul, İzmir, Antalya, Ardahan, Artvin, Tekirdağ, Çanakkale, İzmir, Muğla, Bilecik, Bolu, Düzce, Karaman, Kayseri, Kırıkkale, Kilis, Kocaeli, Kütahya, Mersin, Niğde, Yalova, Zonguldak.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)