BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSporHaçlı taraftarlara FIFA'dan yasak----

Haçlı taraftarlara FIFA'dan yasak

Haçlı taraftarlara FIFA'dan yasak
29 Kasım 2022 - 01:09 www.finansgundem.com

FIFA, Katar'daki 2022 Dünya Kupası maçlarına Haçlı kostümleri ile gelen İngiliz taraftarların stadyuma girişini yasakladı

FIFA, Katar'da devam eden Dünya Kupası'na Haçlı kostümleri giyerek gelen İngiliz taraftarların statlara alınmayacağını açıkladı.

Doha'da İngiltere'nin İran'ı 6-2 mağlup ettiği maçta Haçlı kıyafeti giyen birtakım taraftarın görüntüleri medyada tepki çekmişti. FIFA, o kostümleri yasakladığını açıkladı.

Bir FIFA sözcüsü "Bu kostümler Arap veya Orta Doğu'da saldırgan olarak algılanabilir, dolayısıyla stadyumlarda kullanılmalarına izin verilmemesinin nedeni de budur" dedi.


Maçları yıllardır zırhlar, plastik miğferler ve oyuncak silahlar giyinerek takip eden İngiliz taraftarların, bu kez de Haçlı kıyafetler giymesi 11. ve 13. yüzyıllarda İslam egemenliği altında bulunan Kudüs ve civarındaki bölgeleri ele geçirmek isteyen Hıristiyanların işgalini anımsatışı olarak yorumlandı.

Dünya Kupası'na bu yıl ev sahipliği yapan Katar'da, daha önce de LGBT topluluğunu ilgilendiren gökkuşağı simgelerinin yasaklanması gündem olmuştu.

Fransa, Dünya Kupası'nda son 16 turuna yükseldi

 

Mahsa Amini protestoları Dünya Kupası tribünlerine taşındı

 

İşte Dünya Kupası'nda en pahalı 11

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)