BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaSigorta - BES ve HayatHacker’lar sigorta şirketlerinin açığını buldu----

Hacker’lar sigorta şirketlerinin açığını buldu

Hacker’lar sigorta şirketlerinin açığını buldu
03 Şubat 2021 - 18:09 www.finansgundem.com

Fidye yazılımı üzerinden saldırılan şirketler sigorta şirketlerine ödeme yapmak yerine fidye ödemeyi tercih ediyor. Sigorta şirketleri siber güvenlik alanında hızlı bir değişime ihtiyaç duyuyor.

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Bilgisayar korsanlarının fiyde yazılımları üzerinden yaptıkları saldırılar sigorta şirketlerini iki arada bir derede bıraktı. Bilgi teknolojileri alanında güvenlik sorunlarını çözmeye odaklanan şirket Databarracks’tan yapılan açıklamada sigorta endüstrisinin şirketleri fidye yazılımlarından korumak için çok daha fazla çalışmak zorunda olduğunu belirtildi.

Insurance Wire’ın haberine göre Databarracks’ın açıklamasında fidye yazılımı saldırılarını karşılamak için siber sigorta poliçeleri isteme stratejisinin "siber suçluları finanse etme ve daha fazla saldırı kısır döngüsü yaratma" olarak karşılık bulduğuna dikkat çekiliyor.

Fidye yazılımı saldırısına uğrayan şirketlerin büyük çoğunluğu kayıplarını karşılamak için sigorta şirketlerini tercih etmiyor. Şirketler sigorta firmalarının daha fazla ödeme isteyeceğini bilerek kendilerinden istenen fidyeyi ödemek yoluyla hızlı bir şekilde kayıpları engellemeyi tercih ediyorlar.

Databarracks söz konusu durumun yeni saldırılara yol açtığına konusunda uyarıyor. Bu kısırdöngü medyadaki duyarlılığı tetiklediğini belirten Databarracks uzmanları çok daha fazla şirketin siber politikalarını yürürlükten kaldırdığına ve saldırganlara çok daha fazla para ödendiğine dikkat çekiyor.

Databarracks İdari Yöneticisi Peter Groucutt konuyla ilgili açıklamasında, “Sigorta şirketleri sürecin doğası gereği fidye yazılımı saldırıları nedeniyle ödeme yapılmayan politikalarından vazgeçmeli. Bu iki şekilde gerçekleşebilir. Birincisi piyasa düzenlemesi yoluyla saldırganlara ödeme yapılması engellenebilir. Alternatif olarak da sigorta endüstrisi dış müdahale olmadan kolektif bir karar alarak yöntemde değişik yapmayı tercih edebilir” dedi.

Groucutt, “Siber güvenlik sigorta piyasasında göreceli olarak olgunlaşmamış bir olan ve yönlendirici olabilecek bir tarihsel kayıp verisi yok. Saldırıların sayısındaki ve değerindeki hızlı artış, sigortacıların bu döngüye devam edeceğini sektörü kârsız bir alan hale getireceğini gösterebilir” dedi.

Blackstone hayat sigortası için şirket aldı

 

Yenilikçi sigorta şirketleri için yükseliş dönemi

 

İnternetten borsa eğitiminde ‘Portföy Sigortasına Giriş’te strateji fırtınası esecek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)