Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...
Hisse | Fiyat | Değişim(%) | Piyasa Değeri |
---|
E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.
Her geçen gün yeni bir dolandırıcılıkla uyanıyoruz. Bu seferki dolandırıcılık gayrimenkul sektöründen geldi. Çeşme Alaçatı otelinde 10.000 kişiye tapu vereceğini iddia eden reklamlarında ünlü isim Okan Bayülgen'i oynatan yeni nesil gayrimenkul yatırımcısı VClub, Bodrum Torba'da ise yazlık evler 2+1'ler 350 bin, 1+0'lar 67 bin 500 TL'den pazarlanıyor.
Sabah'tan Dilek Güngör'ün haberine göre herkese garantili kâr ve yurtdışında tatil vaadinde bulunuluyor. Alaçatı'daki otel 1/9000'lik paya ayırarak satılmaya çalışılırken, hisse sahibi olanlara 30 bin TL kira verileceği öne sürülüyor. Otelin 1 metrekaresi yani tek tapu bedeli 1 Aralık itibarıyla 325 bin TL'den satışa çıkarıldı. Bu mantığa göre otelin değeri 3 milyar TL'yi buluyor.
Sistemin vaadine göre otelin de her ay milyonlarca lira kira geliri dağıtması gerekecek. Ancak 132 odalı bir otelin böyle bir gelir yaratması pek de mümkün görünmüyor. Reklamlarında yüksek kira vaadiyle para toplamaya çalışan VClub kira sözleşmesinde ise 12 ay için kiracılara aylık 2.500 TL ödeme garantisi sunuluyor. 5 yıllık sürede de, her ay yüzde 20 artışla garanti verildiği belirtiliyor. Bunun dışında da otelin gelirinden pay verileceği söyleniyor. Ancak sözleşmede yüksek kira garantisi ile herhangi bir taahhüt yok.
600 KİŞİYE SATTIM' DEDİ, TAPUDA TEK İSİM ÇIKTI
Öztürk, Alaçatı'daki otelde 400 kişiye hisse sattıklarını, Bodrum Torba'da ise 600 kişiden para topladıklarını belirtirken, tapuların verildiğini iddia etti. Ancak kayıtlarda Alaçatı'daki otelde 100 kişide tapu görünüyor. Öztürk'ün Bodrum-Torba'da 600 kişiye satış yaptığını iddia ettiği projenin tapusunun ise resmi kayıtlara göre bir tek kişide (Cihan Sütşurup) olması dikkat çekti.
MİLYARLIK PROJE YÜZ BİNLİK SERMAYE
Alaçatı ve Bodrum'da milyarlık olduğu iddia edilen projelerin pazarlamasını yapan VClub markasının alt şirketlerinin sermayelerinin oldukça düşük olması da dikkat çekiyor. Öztürk-Soydan ikilisinin adına Ticaret Sicil'de birçok şirket bulunuyor. BS Teknoloji, EvGaranti Gayrimenkul, VClub Alaçatı, Mobiltech, Bytech isimli şirketlerin neredeyse tamamında şirket sermayesi 100 bin TL. Bu akıllara milyarlık projeleri bu sermayeyle nasıl yapacakları sorusunu getiriyor.
ÇATAL-BIÇAĞA ORTAK OLACAKLAR
VClub'ın kurucusu Bülent Öztürk'ü aradık. Bir otelin 9000 hisseye nasıl bölüneceği sorusuna ilginç bir yanıt verdi: "Tapuya bütün demirbaş dahil her şeyi kaydettik. Yatak, yorgan, çatal, kaşık, tabak, restoran vb. Tapusu olanlar 9 binde bir çatalın da bıçağın da ortağı oluyor." Yüksek kira vaatlerini nasıl yerine getireceklerine ilişkin sorulara da "O vaat ilk bin kişi için"dedi.
İHTARNAME ÇEKTİLER
VClub'ın sahibi Bülent Öztürk ve Barış Soydan'ın daha önce Nef'te arsa projesinin satış-pazarlama bölümünde çalıştığı da öğrenildi. Bu nedenle projelerinde Nef'in isminin kullanıldığını iddia eden Nef, ihtarname çekti. Daha sonra da resmi bir açıklama yaparak proje ile bağının olmadığını açıkladı. VClub projesinde Zorlu Holding'in de adını geçirmeye kalktılar. Bu iddialar Zorlu Holding tarafından yalanlandı. Ancak aradığımız Bülent Öztürk, Şule Zorlu'yla Nettekare Gayrimenkul Teknolojileri adıyla bir şirket kurduklarını, bunun Zorlu Holding ile bağı olmadığını iddia etti.
Dolandırıcılık kaynaklı kayıplar 55,3 milyar dolar
Araç kiralamada 1.8 milyonluk dolandırıcılık
İnanılmaz dolandırıcılık! Euroları buhar oldu
Dolandırıcılık kayıplarını bankalar ödeyecek
Finansgundem.com’da yer alan bilgi, yorum ve tavsiyeleri yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırım danışmanlığı hizmeti; aracı kurumlar, portföy yönetim şirketleri, mevduat kabul etmeyen bankalar ile müşteri arasında imzalanacak yatırım danışmanlığı sözleşmesi çerçevesinde sunulmaktadır. Burada yer alan yorum ve tavsiyeler, yorum ve tavsiyede bulunanların kişisel görüşlerine dayanmaktadır. Bu görüşler mali durumunuz ile risk ve getiri tercihlerinize uygun olmayabilir. Bu nedenle, sadece burada yer alan bilgilere dayanılarak yatırım kararı verilmesi beklentilerinize uygun sonuçlar doğurmayabilir. Burada yer alan bilgiler, güvenilir olduğuna inanılan halka açık kaynaklardan elde edilmiş olup bu kaynaklardaki bilgilerin hata ve eksikliğinden ve ticari amaçlı işlemlerde kullanılmasından doğabilecek zararlardan www.finansgundem.com ve yöneticileri hiçbir şekilde sorumluluk kabul etmemektedir. Burada yer alan görüş ve düşüncelerin www.finansgundem.com ve yönetimi için hiçbir bağlayıcılığı yoktur. BİST isim ve logosu “koruma marka belgesi” altında korunmakta olup izinsiz kullanılamaz, iktibas edilemez, değiştirilemez. BİST ismi altında açıklanan tüm bilgilerin telif hakları tamamen BİST’e ait olup, tekrar yayınlanamaz.