BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemHablemitoğlu suikastı soruşturmasında yeni gelişme----

Hablemitoğlu suikastı soruşturmasında yeni gelişme

Hablemitoğlu suikastı soruşturmasında yeni gelişme
18 Haziran 2022 - 10:18 www.finansgundem.com

Necip Hablemitoğlu suikastı soruşturması kapsamında gözaltı süreleri uzatılıp, emniyetteki işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye sevk edilen 4 şüpheliden emekli yüzbaşı Ahmet Tarkan Mumcuoğlu tutuklandı, 3'ü ise adli kontrolle serbest bırakıldı.

Ankara’da 18 Aralık 2002’de evinin önünde suikast düzenlenen akademisyen Necip Hablemitoğlu’nun cinayet şüphelilerinden Nuri Gökhan Bozkır, 27 Ocak 2022'de, MİT tarafından Ukrayna'da yakalanarak Türkiye'ye getirildi.

Bozkır, 8 Şubat’ta ‘örgüt üyeliği’ ve ‘tasarlayarak öldürme’ suçlarından tutuklandı. Bozkır ile irtibatlı olduğu gerekçesiyle 6 kişi de 3 Şubat’ta gözaltına alındı.

Şüphelilerden 3’ü, ifadesi alındıktan sonra serbest bırakılırken, 2’si 15 Şubat’ta tutuklandı, 1’i de adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Soruşturma kapsamında yapılan ikinci dalga operasyonda emekli binbaşı Fikret Emek, emekli yüzbaşı Ahmet Tarkan Mumcuoğlu, emekli astsubay Kamil Metin, Bülent Kutsal, Altan Bora, Memiş Aytekin, Osman Tuncer ve Tan Dervişoğlu gözaltına alındı.

Emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edilen şüphelilerden Altan Bora, Osman Tuncer, Bülent Kutsal ve Tan Dervişoğlu, yurt dışı çıkış yasağı adli kontrol şartı uygulanarak serbest bırakılırken, emekli binbaşı Fikret Emek, emekli yüzbaşı Ahmet Tarkan Mumcuoğlu, emekli astsubay Kamil Metin ve Memiş Aytekin’in gözaltı süreleri uzatıldı.

Emek, Mumcuoğlu, Metin ve Aytekin, polisteki işlemlerinin ardından dün tekrar adliyeye sevk edildi. Soruşturmayı yürüten cumhuriyet savcısına ifade veren şüphelilerden Fikret Emek ve Ahmet Tarkan Mumcuoğlu tutuklama, Memiş Aytekin ve Kamil Metin ise adli kontrol talebiyle mahkemeye çıkarıldı.

Nöbetçi sulh ceza hakimliğince sorgulanan Ahmet Tarkan Mumcuoğlu tutuklanırken, Fikret Emek konutu terk etmeme adli kontrolü, Memiş Aytekin ile Kamil Metin de savcılığın talebi doğrultusunda adli kontrol tedbiri ile serbest bırakıldı.

NECİP HABLEMİTOĞLU KİMDİR?

28 Kasım 1954'de Ankara'da dünyaya gelen Necip Hablemitoğlu, Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Basın Yayın Yüksek Okulundan mezun oldu. Hablemitoğlu, Türkiye dışındaki Türk topluluklarının yakın tarihi ile ilgili olarak çalışmalar yapmıştır. Orta Avrupa ve Balkanlar’da Türk eserleri, Türk azınlıkları ve Türk şehitlikleri konularında alan çalışmaları yürütmüş, ve bu konularda çeşitli projelerde aktif rol almıştır. Çalışma alanına ilişkin çok sayıda kitap ve makalesi bulunan Hablemitoğlu, Yazdığı “Köstebek” kitabı ile Fethullah Gülen'in cemaat yapılanmasını, organizasyonunu ve eylemlerini anlattı. Kendisi gibi öğretim üyesi olan Prof. Dr. Şengül Hablemitoğlu ile evlenerek iki kız çocuğu babası olan Dr. Necip Hablemitoğlu 18 Aralık 2002 tarihinde suikaste uğradı ve hayatını kaybetti.

Hablemitoğlu suikastının şüphelilerinden 2'si tutuklandı

Hablemitoğlu suikastı soruşturmasında 6 gözaltı

Hablemitoğlu suikastının zanlısı Bozkır tutuklandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)