BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaEmlakGYODER'den 2 ayda 3.3 milyar liralık satış----

GYODER'den 2 ayda 3.3 milyar liralık satış

GYODER'den 2 ayda 3.3 milyar liralık satış
05 Nisan 2017 - 19:35 www.finansgundem.com

GYODER'in 41 üyesi, gayrimenkulde ikinci 'Güç Birliği' kampanyası kapsamında 2 aylık süreçte 3.3 milyar lira değerinde satış yaptı

Emlak Konut ve Gayrimenkul ve Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı Derneği (GYODER) tarafından 1 Şubat’ta başlatılan ve 31 Mart’a kadar süren ikinci ‘Güç Birliği’ kampanyasında, dernek üyeleri 3 bin 400 konut, 185 ofis satışı yaparak yaklaşık 3.3 milyar TL’lik ciro elde etti.

İkinci ‘Güç Birliği’ kampanyasının sonuçları GYODER Başkanı Aziz Torun tarafından açıklandı. Torun, GYODER’in ikinci ‘Güç Birliği’ kampanyası ile sektöre ivme kazandırdığını söyledi. Torun, orta gelirlilerin konut edinmesinin hedefl endiği ‘20 yıl vade, düşük faiz’ kampanyası kapsamında, toplam 3 bin 400 konut, 185 ofis satışı yapıldığını ve yaklaşık 3.3 milyar TL’lik ciro elde edildiğini söyledi. Markalı konut projelerini ‘240 ay vadede yüzde 0.75-0.85 faiz aralığında tüketici ile buluşturan kampanya 1 Şubat’ta başlayıp 31 Mart’ta sona ermişti. Kampanyaya GYODER üyesi 41 firma 96 projesiyle katılmıştı.

Yüzde 5-10 zam gelecek

Aziz Torun, elde edilen sonuçların bir önceki kampanyadaki konut satışlarını geride bırakmasının, sektördeki işbirliğinin yansıması olduğunu kaydetti. Aziz Torun, “Ev almayı planlayan ancak sınırlı imkanları olan tüketicilere uzun vade ve uygun faizlerle yeni bir alternatif getiren bu kampanya, sadece iki ayda gerçekleşen satış rakamları ile sektöre ciddi bir hareketlilik kazandırdı” dedi. Kampanya döneminde, konut alıcılarının uzun vadede borçlu kalmak istemediklerini, bu nedenle 240 ay vadeyi pek tercih etmediklerini belirten Torun, “Faiz oranlarının daha uygun olmasından dolayı en fazla talep 60 ve 120 ay vadeli seçeneklere geldi. Maliyetlerin yükselmesi ve döviz kurunda yaşanan artışın birçok projeye yansımasına rağmen, firmaların kâr marjını geriye çekerek fiyatları sabit tutmasından dolayı bu dönem konut alan tüketici kazançlı çıktı. Yeni başlayacak projelerde bu fiyatlarla satış yapmak mümkün olmayacak. Ev sahibi olmak isteyenlerin bu fırsatı iyi değerlendirdiğini düşünüyorum çünkü maliyetlerdeki artış nedeniyle konutlarda yüzde 5-10 oranında fiyat artışları zorunlu olacak” diye konuştu. (Dünya)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)