BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündem'Güvensiz' denen 41 maske hala satılıyor----

'Güvensiz' denen 41 maske hala satılıyor

'Güvensiz' denen 41 maske hala satılıyor
21 Nisan 2021 - 10:10 www.finansgundem.com

Bakanlığın denetlediği 355 kişisel koruyucu donanım arasından ‘güvensiz ürün’ olarak belirlenen 41 maskeden bazılarının internetten satıldığı ortaya çıktı.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, pandemi sürecinde 335 kişisel koruyucu donanımı denetleyerek, 41 maske markasını güvensiz ürün olarak tespit etti. Bakanlık açıklamasında, "ürettikleri ürünlerle vatandaşın sağlığına kast eden ve haksız rekabete yol açan kişilerin, firmaların takipçisi olmaya devam edileceği" de belirtildi. Ancak, Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi (GÜBİS) üzerinden paylaşılan bu maskelerden bazılarının internet üzerinden hala satışta olduğu ortaya çıktı.

Gökhan Kam'ın Milliyet'teki haberine göre e-ticaret siteleri üzerinden satılan güvensiz ürünler arasında yer alan D. isimli markaya ait “N95” virüs korumalı maskenin fiyatı 45 TL. Markanın internette satışı yapılan maskenin açıklamasında ise “EN149 standartlarına uygun 3 panelli 5 katlı solunum koruyucu” diye yazıyor. Bir başka maske ise A. isimli firmaya ait. Maske, internet sitesinde 25 tanesi 200 TL’den satışa sunulmuş. Ürün açıklamasında ise, “Ürünümüz CE EN ayrıca ISO 13485 medikal ürünler ve tıbbi cihaz kalite yönetim belgesine sahip, N95 FFP2 koruma sınıfına sahiptir. Dört katmanlı nanwoven kumaştan üretilmiş olup Avrupa standartlarında 2 katmanlı meltblown içermektedir” ifadeleri yer alıyor.

“MASKEMİ TAKTIM, GÜVENDEYİM” DİYE DÜŞÜNMEYİN

Alparslan Türkeş Bilim ve Teknoloji Üniversitesi Malzeme Mühendisliği Bölümü Dr. Öğretim Üyesi İlkan Özkan, merdivenaltı, uygun olmayan maskelerde bazı katmanların eksik kullanıldığına dikkat çekerek, "İnsanlar 1.5 m mesafeyi korurken o maske onları korumuyor olabilir. Yol üzerinde bile satılan maskeler var. İnsanlar bunları alıp takıyorlar ve ‘Maskemi de taktım güvendeyim’ diye düşünüyor” dedi. 

Latin Amerika ülkerinde kabus devam ediyor

Dünya Bankası'nın aşı finansmanı 2 milyar dolara ulaştı

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)