BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisGüvenal: Kamu bankaları da alacak satacak----

Güvenal: Kamu bankaları da alacak satacak

Güvenal: Kamu bankaları da alacak satacak
23 Mart 2017 - 14:21 www.finansgundem.com

Hayat Varlık Genel Müdürü Hilmi Güvenal, “Bu sene özel+kamu tahsili gecikmiş alacak satışlarının toplamı 10-10,5 milyar TL’yi bulabilir”

SERAP SÜRMELİ-FINANSGUNDEM.COM

Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ve Çin Bankası ICBC Turkey ile Hayat Varlık arasında 120 milyon TL tutarındaki sendikasyon kredisi imzalandı. Törende konuşan Hayat Varlık Genel Müdürü Hilmi Güvenal, yakın zamanda kamu bankalarının da tahsili gecikmiş alacaklarını satacaklarını söyledi.

Bu konuda BDDK’da bir çalışma yapıldığını belirten Hilmi Güvenal, şöyle konuştu: "Finansal sistemdeki tahsili gecikmiş krediler sürekli artan tutarlarda varlık yönetim şirketlerine satılmalarına rağmen yeni akışlarla büyümeye devam ediyor. Bugün envanter 60 milyar TL. Yıl sonunda 70 milyara gelir. Geçen sene 6,5 milyar TL anapara tutarında portföy satılmıştı, sektörün beklentisi bu yıl bu rakamın 8 milyarı aşması. Bu yıl kamu bankalarının satışını rahatlatan bir düzenleme de yapıldı. BDDK da satışlara yönelik bir düzenleme hazırlığında. Kamu bankalarının bilançosunda 16 milyar TL tahsili gecikmiş alacak var ve her sene bunun 2-2,5 milyarlık kısmının satışa gelmesini bekleyebiliriz. Sonuç olarak bu sene özel+kamu tahsili gecikmiş alacak satışlarının toplamı 10-10,5 milyar TL’yi bulabilir” dedi”

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • duran23 Mart 2017 14:54

    Çok batak var bunlar buz dağının görünen yüzü ve rasyosu iyi olmadığı halde iyi diye uydurulan bankalar da var... ama yalancının mumu yanmaz..

  • oh ne güzel23 Mart 2017 14:30

    satın tefecilere alacakları olsun bitsin bizdeki anlayış toplumsal iğfaal