BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiGüven hizmette arttı, 2 sektörde azaldı----

Güven hizmette arttı, 2 sektörde azaldı

Güven hizmette arttı, 2 sektörde azaldı
27 Mayıs 2013 - 11:20 www.finansgundem.com

Mayıs ayında hizmet sektöründe artan güven, inşaat ve perakende ticaret sektörlerinde azaldı

TÜİK verilerine göre Mayıs ayında hizmet sektöründe artan güven, inşaat ve perakende ticaret sektörlerinde azaldı.
Konuya ilişkin raporun detayları şöyle:
Bir önceki ayda; 110,8 olan hizmet sektörü güven endeksi 112,6 değerine yükselirken; 113,6 olan perakende ticaret sektörü güven endeksi 113,5 değerine ve 92,6 olan inşaat sektörü güven endeksi 91,5 değerine düştü.
Hizmet sektörü güven endeksi %1,6 arttı
Hizmet sektörü güven endeksindeki artış, son üç aylık dönemdeki iş durumu, son üç aylık dönemde hizmetlere olan talep değerlendirmelerindeki iyileşmeden kaynaklandı. Söz konusu alt endeksler Mayıs ayında bir önceki aya göre sırası ile %5,2 ve %8,2 artarken; gelecek üç aylık dönemde hizmetlere olan talep beklentisi alt endeksi %6,1 azaldı.
İnşaat sektörü güven endeksi %1,2 azaldı
İnşaat sektörü güven endeksindeki azalış, gelecek üç aylık dönemde toplam çalışan sayısı beklentisi alt endeksinin Mayıs ayında bir önceki aya göre %3,8’lik düşüşünden kaynaklandı. Alınan kayıtlı siparişlerin mevcut düzeyi alt endeksi ise bir önceki aya göre %3,2 oranında arttı.
Perakende ticaret sektörü güven endeksi %0,1 azaldı
Perakende ticaret sektöründeki iyimser görünüm Mayıs ayında da devam etti. Gelecek üç aylık dönemde iş hacmi-satışlar beklentisi alt endeksindeki %6,9’luk ve mevcut mal stok seviyesi alt endeksindeki %2,7’lik kötüleşmeler Mayıs ayında perakende ticaret sektörü güven endeksinin bir önceki aya göre %0,1 oranında azalmasına neden oldu. Son üç aylık dönemde iş hacmi-satışlar alt endeksi ise bir önceki aya göre %13 arttı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)