BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGürsel Tekin hakkında suç duyurusu----

Gürsel Tekin hakkında suç duyurusu

Gürsel Tekin hakkında suç duyurusu
19 Ocak 2016 - 13:46 www.finansgundem.com

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin hakkında "Cumhurbaşkanına hakaret"ten suç duyurusunda bulunuldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Parti Meclisi bildirisindeki ifadeleri nedeniyle CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin hakkında Ankara Cumhuriyet Başsavcılığına "Cumhurbaşkanına hakaret"ten suç duyurusunda bulundu.

Erdoğan'ın avukatı Hüseyin Aydın tarafından verilen suç duyurusu dilekçesinde, Tekin'in kamuoyuyla paylaştığı 15 Ocak 2016 tarihli parti bildirisinde, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın, "yargıyı etkilemek, mafya liderini himaye etmek ve mafya lideri üzerinden akademisyenleri tehdit etmekle" suçlandığı belirtildi. 

"Cumhurbaşkanı Erdoğan'a atfedilen fiiller, hakaret kastıyla uydurulmuş iftiralardan ibarettir" ifadesi kullanılan dilekçede, Tekin'in, ifadeleriyle 5237 sayılı Türk Ceza Kanunu'nun 299. maddesinde düzenlenen "Cumhurbaşkanına hakaret" suçunu işlediği bildirildi. 

Dilekçede, "Cumhurbaşkanına hakaret" eden kişinin bir yıldan dört yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacağı, suçun alenen işlenmesi halinde ise verilecek cezanın altıda bir oranında artırılacağı hatırlatıldı.  Makamına yönelmeyip, kişiliğine karşı işlenmiş de olsa "Cumhurbaşkanına hakaret" suçunun, kişilere karşı suçlar içinde görülmemesi gerektiği kaydedilen dilekçede, Tekin'in Cumhurbaşkanı Erdoğan'ı hedef alarak onur, şeref ve saygınlığını rencide edici ifadeler kullandığı bildirildi. Dilekçede, Tekin hakkında üzerine atılı suçtan soruşturma yapılarak, kamu davası açılması talep edildi. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)