BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGürsel Tekin: Bayram ikramiyeleri enflasyon karşısında eridi----

Gürsel Tekin: Bayram ikramiyeleri enflasyon karşısında eridi

Gürsel Tekin: Bayram ikramiyeleri enflasyon karşısında eridi
07 Temmuz 2020 - 08:00 www.finansgundem.com

6 bayramdır aynı tutarda bayram ikramiyesi verildiğini belirten CHP'li Gürsel, Kurban Bayramı'nda emekli ikramiyelerine zam yapılmasını istedi


CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin, Kurban Bayramı'nın yaklaştığını hatırlatarak, “İktidarın önünde iki önemli sınav var. Birincisi, emeklinin bayram ikramiyesine zam meselesi. İkincisi ise, yap-işlet-devret kapsamındaki köprü ve otoyolların verdikleri sözün gereği olarak ücretsiz olup olmayacağı. Yakında göreceğiz” dedi.

Tekin açıklamasında emeklilere verilen bayram ikramiyesinin 2018 yılından beri hiç zam almadığını vurgulayarak, “Haziran 2018'de emekli olan vatandaşın 1000 lirası 700 TL olmuş durumda. İktidar yapacağı üç kuruş zammı emeklisine çok görmemeli” dedi.

ZATEN ÖDÜYORUZ

Tekin, Kurban Bayramı'nda devletin işlettiği köprü ve otoyollar ücretsiz olacağı için, ücretli olmaya devam edecek yap-işlet-devret projesi köprü ve otoyolların daha az kullanılacağını, dolayısıyla özel yollara Hazine'den milyonlarca dolar garanti bedeli ödenmeye devam edileceğini söyledi. Tekin, yap-işlet-devret projeleri nedeniyle geçmediği yolun ve köprünün ücretini zaten ödeyen vatandaşa en azından bu ve bundan sonraki bayramlarda tüm köprü ve otoyolların ücretsiz olması gerektiğini belirtti.(Sözcü)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)