BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGürsel Tekin başkan olacak mı?----

Gürsel Tekin başkan olacak mı?

Gürsel Tekin başkan olacak mı?
20 Ocak 2013 - 17:46 www.finansgundem.com

CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İstanbul Belediyesi için aday olup olmayacağını açıkladı

Başakşehir’deki Kars-Ardahan-Iğdır Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’ni ziyaret eden CHP Genel Başkan Yardımcısı Gürsel Tekin, İstanbul’un ”ötekileştirilmiş” bütün mahallelerini karış karış bildiğini ifade etti. Tekin, ”Burayı bilmeyenler, burayı 19 yıldır yönetenlerdir. ’Kentsel dönüşüm yaptım, kentsel dönüşüm yaptım, sizlere tapu vereceğim’ diyenlerin tarihçesi tam 19 yıldır. 19 yıldır niye dönüştüremediniz?” diye konuştu.
İstanbul’da her 4 vatandaştan birinin mülkiyet sorunu olduğunu iddia eden Tekin, ”Sizin güvenceniz sosyal demokratlar olacak. Tapuların, mülkiyetin güvencesi bizler olacağız” ifadelerini kullandı.
Bu ülkede gazetecilerin, yazarların, çizerlerin, kamu görevlilerinin çeşitli sebeplerle dinlenildiğini öne süren Tekin, CHP’lilerin de dinlendiğini iddia etti. Tekin, bir milletvekili olarak Meclis’e, Başbakan’ın da dinlenilmesiyle ilgili soru önergesi verdiğini ancak detaylı bir cevap alamadığını kaydetti.
-Sorular- Basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Tekin, bir gazetecinin yerel seçim çalışmalarına ilişkin sorusu üzerine şunları söyledi: ”60 ilimizi dolaştım. İlçelerimiz, örgütlerimiz uzun yıllardan beri çalışıyor. Seçimden seçime dönemi bitti. Seçim bittikten sonra da seçim çalışmalarımız hep devam edecek. Ne yazık ki Türkiye’nin, İstanbul’un sorunları bitmiş değil. Gittikçe de büyüyor. Ciddi sorunlarla karşı karşıyayız. Her ne kadar kentsel dönüşüm diye bir şey dense de önümüzdeki dönemde bir kentsel yıkımla karşı karşıya olduğumuzu söylemek istiyorum.” İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’a da sorusu olduğunu ifade eden Tekin, şöyle devam etti: ”Sayın Topbaş’ın TOKİ hakkında açmış olduğu birçok dava vardı. Bu davaların sonucunu çok merak ediyorum. Ne oldu? Kimin lehine? İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin lehine mi karar verildi? TOKİ lehine mi? Yoksa davalar geri mi çekildi? Sayın Topbaş, herhalde buna da bir cevap verecektir diye düşünüyorum.” Bir gazetecinin, ”İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı adaylığıyla ilgili kulislerde isminiz geçiyor” sorusuna Tekin, şu yanıtı verdi: ”CHP’de siyaset yapan her arkadaşımız potansiyel adaydır. Bu ilçe başkanı da sıradan yurttaş da milletvekili de olabilir. Cumhuriyet Halk Partisi dün kurulmuş bir parti değil. 90 yıllık tarihi geçmişi olan bir siyasi partidir.”
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)