BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiGurbetçilerin yüzünü güldürecek haber!----

Gurbetçilerin yüzünü güldürecek haber!

Gurbetçilerin yüzünü güldürecek haber!
26 Ağustos 2013 - 09:52 www.finansgundem.com

Amsterdam Mahkemesi'nin kararı gurbetçilerin yüzünü güldürecek. Peki kesinti yapılmayacak ödenek kimleri kapsıyor?

Değişik sebepler ile Hollanda'dan ülkelerine geri dönen göçmenlere verilen dul ve yetim ödeneklerinde kesinti yapılamayacağı yönünde karar veren Amsterdam Mahkemesi kararını Türkler memnuniyetle karşıladı.
Merkezi Amsterdam’da bulunun Türk Yaşlılar Danışma Merkezi Başkanı Mustafa Cezim, Amsterdam Mahkemesi'nin bu kararının; zor ekonomik şartlar altında yaşamlarını sürdüren bu kişiler için bir umut ışığı olduğunu söyledi. Cezim "Dul ve yetimler zaten az aylık alıyorlardı. Bir de hükümetin aldığı karar ile ödeneklerinde kesinti yapılması onları gerçekten zor duruma sokmuştu. Amsterdam Mahkemesi adil bir karar ile bunun önüne geçmiş oldu." dedi.
Mahkeme kararı ile Ocak ayından bu yana yapılan kesintiler de hak sahiplerine yasal faiziyle birlikte ödenecek. Bu uygulama ile yılda 16 milyon Euro tasarruf yapmayı planlayan hükümet yüksek mahkemeye itiraz edebilecek.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)