BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılıkGür: Türkiye ile Katar arasındaki köprüyüz----

Gür: Türkiye ile Katar arasındaki köprüyüz

Gür: Türkiye ile Katar arasındaki köprüyüz
27 Ağustos 2018 - 11:21 www.finansgundem.com

Katar kökenli kuruluşlar, Türkiye'ye bugüne kadar 20 milyar doları bulan yatırımlarda bulundu. Bu yatırımlardan biri de Alternatif Bank...

Son dönemde ABD ile yaşanan gerginlikle birlikte mali piyasalarda yaşanan dalgalanma Türkiye'nin dış dünyadaki destekçilerine ilişkin tartışmaları alevlendirdi. Suudi Arabistan ve Körfez ülkelerinin yaptırım uyguladığı Katar, bu dönemde desteğiyle öne çıkan ülkelerin başında geliyor. Katar Emiri'nin geçen haftaki ziyaretinde Türkiye'de 15 milyar dolarlık yatırım yapılacağı açıklandı.

Katar kökenli kuruluşlar, bugüne kadar finanstan perakendeye ve otomotive kadar farklı alanlarda 20 milyar doları bulan yatırım yaptı. Bu yatırımlardan biri de Alternatif Bank olmuştu. 2013 yılında The Commercial Bank (P.S.Q.C.) yüzde 75 ile bankanın hâkim hissedarı oldu. 2016 yılı sonundaki hisse devrinin ardından ise Alternatif Bank'ın tek sermayedarı haline geldi. Hisse değişiminin ardından bankanın profesyonel yönetimi de değişti. Bankanın genel müdürlüğü görevine geçen yıl eylül ayında Akbank'tan transfer edilen Kaan Gür getirildi. Bankanın yönetim kuruluna ise Gür öncesinde bankacılık sektörünün önemli isimlerinden Zafer Kurtul ve Turgay Gönensin dahil edilmişti.

Bayram tatili öncesinde Ekonomist haber müdürü Talip Yılmaz ile konuşan Kaan Gür, yenilenen yüzüyle Alternatif Bank'ın Katar ile Türkiye arasında önemli bir köprü görevi gördüğünü söylüyor. Gür, "Bu iki ülke arasında sinerji, yatırım olanakları, yeni fırsatlar anlamında çalışacağız. Hem Katarlı firmaların Türkiye'ye hem de Türk şirketlerinin Katar'a yapacağı yatırımlarda köprü ve aracılık rolü göreceğiz. Bu da stratejimizin bir parçası" diyor.

The Commercial Bank'ın Türkiye'ye güvendiğini ve Alternatif Bank'ı desteklediğini kaydeden Kaan Gür, yılbaşında ana ortaktan 50 milyon dolar sermaye desteği aldıklarını ve bir 50 milyon dolar daha almak üzere olduklarını söylüyor. Gür, ana ortağın üç yıllık süreçte 200 milyon dolar daha sermaye desteği olacağını anlatıyor.

Banka olarak bireysel tarafta iddialı olmamakla birlikte teknoloji tarafında yatırımlara devam ettiklerini kaydeden Kaan Gür, dış ticaretin finansmanı başta olmak üzere ticari ve KOBİ bankacılığı alanında büyümeyi sürdüreceklerini söylüyor. Gür, altı aylık dönem içinde 16 bin müşteriyi ziyaret ettiklerini ve yakın temas içinde çalışmayı sürdürdüklerini ifade ediyor.

Yatırım bankacılığını da yavaş yavaş resmin içine koymaya başladıklarını belirten Kaan Gür, "Eğer müşterinin ekosisteminin içine girebilirsek, ortağından çalışanına, tedarikçisi KOBİ'lere, halka arzından tahvil ihracına kadar doğru hizmet perspektifiyle yaklaşırsak ana bankalardan biri olabiliriz" diyor. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)