BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGüneydoğu'da sıcaklık 40 dereceyi geçti----

Güneydoğu'da sıcaklık 40 dereceyi geçti

Güneydoğu'da sıcaklık 40 dereceyi geçti
03 Ağustos 2022 - 17:50 www.finansgundem.com

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü'ne göre Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nde 40 dereceyi geçen sıcak hava, yaşamı olumsuz etkiliyor.

Meteoroloji 15. Bölge Müdürlüğü verilerine göre yazın başlamasıyla bölgede 40 derecenin altında seyreden sıcaklık temmuz sonu, ağustos başında 5-6 derece arttı.

2 Ağustos'ta bölgede gerçekleşen en yüksek sıcaklıklar, Şırnak'ın Cizre ilçesinde 46, Silopi ilçesinde 47, Mardin'in Nusaybin ilçesinde 45, Kızıltepe ilçesinde 44 derece olarak ölçüldü.

Cizre 43 dereceyi gördü

Sıcaklık bugün Diyarbakır ve Batman'da 42, Şırnak'ın Cizre ilçesinde 43, Silopi ilçesinde 40, Mardin'in Nusaybin ilçesinde 42 dereceye ulaştı

Bölgede önümüzdeki günlerde en yüksek sıcaklığın 6 Ağustos'ta Diyarbakır'da 43, Batman'da 42, Mardin'in Kızıltepe ilçesinde 44, Nusaybin ilçesinde 44, Şırnak'ın Cizre ve Silopi ilçelerinde ise 46 derece olacağı öngörülüyor.

Kendilerini parklara attılar

Diyarbakır'ın tarihi mekanları, meydanları ve caddeleri sıcak hava sebebiyle en sakin günlerinden birini yaşadı. Sıcaktan bunalanlar gölgelik alanlar, park ve bahçeler ile klimalı ortamları tercih ediyor.

Bazı çocuklar ise merkez Sur ilçesindeki Anzele Parkı'nda bulunan süs havuzunda serinlemeye çalıştı. Sıcaktan bunalan 85 yaşındaki bir kadının tarihi köşkün kaynak suyuna ayaklarını sokarak serinlemeye çalıştığı, bazı gençlerin ise hortumla başlarına su döktüğü görüldü.

10 gündür sürüyor

Diyarbakırlı Ramazan Bilen, 10 gündür kentte sıcak havanın etkisini yaşadıklarını ifade etti.

Annesini serin olduğu için Gaziköşkü'ne getirdiğini söyleyen Bilen, yaşlıların sıcak havadan daha çok etkilendiğini dile getirdi. Bilen, "Şehir merkezine göre burası serin ve annem burada rahat ediyor" diye konuştu.

Cizre'de sokaklar boş

Şırnak'ın Cizre ilçesinde 43 dereceye ulaşan sıcaklık yüzünden cadde ve sokaklarda sakinlik gözleniyor. Esnafın bir kısmı öğle saatlerinde kepenk kapatıp dinlenmeye çekilirken, kepenkler akşam saatlerine doğru yeniden açılıyor.

Hissedilir sıcaklığın daha da yüksek olduğu ilçede vatandaşlar gündüz ya evlerine çekiliyor ya da gölge alanlarda ve klimalı ortamlarda vakit geçiriyor. Akşam saatlerinde evlerinden çıkan vatandaşlar serinlemek için Dicle Nehri'nin çevresindeki çay bahçeleri ve parkları tercih ediyor.

Hissedilen 50 derece

Döner ustası Mehmet Emin Yümlü, ilçede hissedilen sıcaklığın 50 dereceye ulaştığını söyleyerek , mesleği gereği bu sıcaklığı en yoğun hissedenlerin başında olduğunu anlattı.

Manav İbrahim Yel ise bu yüksek sıcaklığa insanların dayanmasının zor olduğunu anlatarak, sıcak havaya rağmen tezgahın başında beklediklerini kaydetti. Yel, bu sene hissedilen sıcaklığın önceki yıllardan yüksek olduğunu belirtti.

Esnaf bile dükkan kapatıyor

Şırnak'ın Silopi ilçesinde de vatandaşlar kavurucu sıcaklarla mücadele ediyor. İlçedeki cadde ve sokaklarda öğle saatlerinde sakinlik gözlenirken bazı vatandaşlar şemsiye ile sıcaktan korunmaya çalıştı.

Sıcaktan korunmak için şemsiye kullanan Zeynep Ataman, ilçede havanın çok sıcak olduğunu, evlerinden şemsiyeyle çıktıklarını ifade etti. Esnaf Serdar Kınay ise bunaltıcı sıcaklar nedeniyle bazı günler öğle saatlerinde iş yerini kapatarak, dinlenmeye çekildiğini aktardı.

Yaz sıcaklarında hamilelere özel 10 öneri

 

'Eyyam-ı bahur' sıcakları geliyor

 

Hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerinde seyretmeye devam edecek

 

Adana'da yaprak kıpırdamıyor: 45 derece!

 

Türkiye'ye sıcak hava uyarısı: 45 dereceleri göreceğiz

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)