BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiGüneydoğu'da 9,5 milyar doları aşkın ihracat yapıldı----

Güneydoğu'da 9,5 milyar doları aşkın ihracat yapıldı

Güneydoğu'da 9,5 milyar doları aşkın ihracat yapıldı
02 Kasım 2021 - 10:45 www.finansgundem.com

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, bölgenin ocak-ekim dönemi ihracatının 9 milyar 513 milyon dolara ulaştığını bildirdi

Güneydoğu Anadolu İhracatçı Birlikleri Koordinatör Başkanı Ahmet Fikret Kileci, yaptığı yazılı açıklamada, bölge ihracatının ekim ayında geçen yılın aynı ayına göre yüzde 12 artarak 1 milyar 77 milyon 39 bin dolara çıktığını ve bu tutarın tüm zamanların en yüksek ekim ayı ihracat tutarı olduğunu belirtti.

Bölgenin lokomotif şehri Gaziantep'ten yılın 10 ayında 8 milyar 230 milyon dolarlık ihracat yapıldığına dikkati çeken Kileci, şunları kaydetti:

"Bölgemiz ocak-ekim ihracatını yüzde 28,7 artırarak 9 milyar 513 milyon dolar ihracata imza attı. Güneydoğu ihracatında en büyük paya sahip ülkeler arasında Orta Doğu ülkeleri yüzde 37,8 payla ilk sırada. Avrupa Birliği ülkeleri yüzde 18,4 payla ikinci ve Amerika kıtası yüzde 14,5 payla üçüncü sırada bulunuyor. Söz konusu dönemde 197 ülkeye ihracat yapıldı. Irak, ABD, Suriye, İngiltere, İtalya, İran, Almanya, İsrail, Mısır ve Libya, bölgemiz ihracatında ilk sıralarda bulunmaktadır. Bölgeden en çok ihraç edilen ürünler de makine halıları, iplikler, kumaşlar, pastacılık ürünleri, plastikler ve mamulleridir."

 

Fındık ihracatından iki ayda 454 milyon doları aşkın gelir

 

Ekim'de en fazla ihracat otomotiv sektöründe gerçekleşti

 

İhracatta yeni rekor

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)