BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGüney Sudan'daki çatışmalara ABD yaptırımı----

Güney Sudan'daki çatışmalara ABD yaptırımı

Güney Sudan'daki çatışmalara ABD yaptırımı
07 Mayıs 2014 - 02:36 www.finansgundem.com

ABD Hazine Bakanlığı, Güney Sudan'da çarpışan tarafların 2 yetkilisinin mal varlıklarını dondurma kararı aldı

ABD Güney Sudan’daki çatışmalara katılan taraflara yaptırım uygulama kararı aldı. Yaptırım uyarınca iki taraftan da birer üst düzey yetkilinin mal varlıkları donduruldu.

ABD Hazine Bakanlığından yapılan açıklamada, Güney Sudan’da çatışmalara katılan iki taraftan da birer kişinin mal varlıklarını dondurma kararı alındığı, isyancı lider Riek Machar’a bağlı ordu kumandanı Peter Gadet ve Devlet Başkanı Salva Kiir’in koruma birliği başkanı General Marial Chanuong’a ait mal varlıklarının dondurulduğu, Amerikalı şahıs ve kuruluşların bu kişilerle iş yapmasının yasaklandığı belirtildi.

İki kişinin de başkent Juba ve çevresinde silahlı olaylara katıldığının belirlendiği bildirilen açıklamada, yaptırımlar üzerinden çatışmalara katılan taraflara güçlü mesajlar verilmesinin amaçlandığı kaydedildi.

ABD’nin Aralık 2013’ten bu yana süren ve binlerce kişinin canına mal olan çatışmaları durdurma kararlığı vurgulanan açıklamada, Güney Sudan’ın barış, güvenlik ve istikrarına tehdit oluşturan, barış sürecini kesintiye uğratan ve Birleşmiş Milletler temsilcilerini hedef alan kişilere odaklanıldığı bildirildi. 

Hazine Bakanlığından üst düzey bir yetkili, yaptırımların uygulanmasında veya genişletilmesinde Kenya, Uganda ve Etiyopya’yla işbirliği yapmayı arzuladıklarını belirterek temel amaçlarının şiddete karışmış kişileri izole ederek tarafların karar alma sürecini etkilemek olduğunu ifade etti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)