BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGüney Kore'den Kuzey'in devriye botuna uyarı ateşi----

Güney Kore'den Kuzey'in devriye botuna uyarı ateşi

Güney Kore'den Kuzey'in devriye botuna uyarı ateşi
08 Mart 2022 - 13:00 www.finansgundem.com

Güney Kore Savunma Bakanlığı, Kuzey Kore'ye ait bir devriye botuna uyarı ateşi açıldığını açıkladı.


Kuzey Kore'ye ait bir devriye botu, bu sabah Güney Kore'nin Baekryeong Adası yakınlarındaki sularda Kuzey Kore'ye ait diğer bir gemiyi takip ederken geçici olarak, fiili deniz sınırı Kuzey Sınır Hattı'nı geçti. Devriye botu, Güney Kore donanma gemisinin uyarı ateşi açması üzerine geri çekildi.

Güney Koreli yetkililer, Kuzey'e ait devriye botu tarafından izlenen Kuzey Kore gemisine el koyarken geminin 7 mürettebatını da sorguya aldı.

Seul ve Pyongyang sınır sorunu

Seul ve Pyongyang arasında deniz sınırı konusunda sık sık gerilim yaşanıyor. Birleşmiş Milletler'in (BM) Kore Savaşı'nın ardından 1953'te Seul ve Pyongyang'ın Sarı Deniz'deki yetki alanlarını belirlemek için çizdiği Kuzey Sınır Hattı, taraflar arasındaki en önemli anlaşmazlıklardan birini oluşturuyor.

Kuzey Kore, 38. paralel boyunca uzanan 200 kilometrelik hattın tek taraflı olarak çizildiğini ve Sarı Deniz'e çıkışının sınırlandığını ileri sürerek karasularını 12 mile çıkarmaya çalışıyor. Güney Kore ise Pyongyang'ın talebine karşı çıkıyor.

Sarı Deniz'de gerilim, 26 Mart 2010'da Güney Kore donanmasına ait "Cheonan" savaş gemisinin batmasıyla tırmanışa geçmişti. Seul, 46 Güney Koreli denizciye mezar olan geminin Kuzey Kore’ye ait bir denizaltıdan atılan torpidoyla vurulduğunu ileri sürmüş, Pyongyang ise iddiaları reddetmişti.

Güney Kore'de enflasyon beklentilerden şaştı

Kuzey Kore liderinden 'ideolojik dönüşüm' çıkışı

Güney Kore'de büyüme beklentisi arttı

Güney Kore'de orman yangını: 6 bin kişi yerinden oldu

Güney Kore Merkez Bankası'ndan faiz artırımına ara verdi

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)