BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGüney Kore’de hastaların yarısından fazlası iyileşti----

Güney Kore’de hastaların yarısından fazlası iyileşti

Güney Kore’de hastaların yarısından fazlası iyileşti
29 Mart 2020 - 14:46 www.finansgundem.com

Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nin yayımladığı verilere göre, Güney Kore'de korona virüse yakalanan hastaların yarıdan fazlası iyileşti.

Pazar günü itibarıyla Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezi'nden (KCDC) yapılan açıklamada, ülkede 9 bin 583 kişinin Kovid-19 hastası olduğu, bunlardan 5 bin 33'ünün tamamen iyileştiği, 4 bin 398'inin halen hasta olduğu ve 152 kişinin yaşamını yitirdiği bildirildi.

Rakamların ışığında ülkede iyileşme oranının yüzde 52,5, genel ölüm oranının ise yüzde 1,58 olduğu kaydedildi.

Güney Kore Sağlık Bakanlığı halk sağlığı politikaları Genel Müdürü Yoon Tae-ho, "Şu anda iyileşen insan sayısı hasta sayısından daha fazla." dedi.

KCDC'den yapılan bir önceki açıklamada, virüse bağlı hayatını kaybedenlerin yüzde 6,66'sının 70'li ve yüzde 13,94'ünün de 80'li yaşlarında olduğu belirtilmişti.

Güney Kore, dünya genelinde korona virüse karşı en sıkı ve en sert tedbirleri alan ülkelerin başında geliyor. Ülkede yüz binlerce kişiye test yapıldı.

ABD Başkanı Donald Trump'ın da korona virüsle mücadele için yardım talep ettiği Güney Kore'deki test kitlerinin doğruluk oranının yüzde 99 olduğu belirtiliyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)