BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGüney Kore'de en yüksek vaka sayısı----

Güney Kore'de en yüksek vaka sayısı

Güney Kore'de en yüksek vaka sayısı
16 Mart 2022 - 16:00 www.finansgundem.com

Güney Kore'de, salgının başından bu yana en yüksek günlük vaka sayısına ulaşıldı. 400 bin 741 ile ülkede en yüksek günlük vaka sayısı görüldü.

Salgının başından bu yana en yüksek günlük vaka sayısının tespit edildiği Güney Kore'de, toplam vaka sayısı 7 milyon 629 bin 275'e çıktı. Yonhap ajansının Güney Kore Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezinden (KDCA) yapılan açıklamaya dayandırdığı haberine göre ülkede dün 400 bin 741 vaka görüldü.

Son 24 saatte 164 kişinin hayatını kaybetmesiyle virüs yüzünden ölenlerin sayısı 11 bin 52'ye ulaştı.

Vakalarda zirve bekleniyor

Sağlık Bakanlığından üst düzey yetkili Sohn Young-rae, korona sayılarında bu hafta ya da gelecek hafta zirveye ulaşılmasını beklediklerini söyledi.

Ülkenin 52 milyonluk nüfusunun yüzde 86,6'sı en az 2 doz Kovid-19 aşısı olurken, yüzde 62,7'sine hatırlatma dozu da uygulandı.

Saat ve toplanma yasağı kaldırılacak

Sosyal mesafe kurallarını yeniden düzenlemeyi planlayan Seul yönetimi, iş yerlerine konulan saat 23.00 sonrası yasağını ve 6'dan fazla kişinin bir araya gelmesine yönelik yasağı 21 Mart'tan itibaren kaldırmaya hazırlanıyor.

Bu haftadan itibaren aile üyeleri enfekte olsa da kendileri enfekte olmayan öğrenci ve öğretmenlerin okula gitmesine izin verilecek. Yaşları 5-11 arasındaki çocuklar için aşı uygulaması 31 Mart'ta başlayacak.

Vietnam da kısıtlamaları kaldırıyor

Vietnam, ülkeye gelenlerden istenen aşı zorunluluğu ve karantina uygulamasını kaldırdı. VNA'nın aktardığına göre Vietnam Sağlık Bakanlığı ülkeye gelecek kişilerden sadece son 72 saatte yapılmış negatif Kovid-19 PCR ya 24 saatte yapılmış hızlı antijen testi isteneceğini ya da ülkeye girişlerinden sonraki 24 saat içerisinde Kovid-19 testi yaptırmalarının talep edileceğini açıkladı.

Bakanlık, testi negatif kişilerin ülkede istedikleri gibi seyahat edebileceğini, aşı zorunluluğu ve karantina uygulamasının kaldırıldığını duyurdu.

Güney Kore'de 5-11 yaş grubu 31 Mart'ta aşılanmaya başlayacak

Güney Afrika'dan ortak para birimi açıklaması

Güneydoğu'dan 571 milyon dolarlık hububat ihracatı

Güney Kore'de günlük Kovid-19 vakaları 350 binin üzerinde

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)