BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaKripto ParalarGüney Kore’de 3,1 milyar dolarlık kripto soruşturması----

Güney Kore’de 3,1 milyar dolarlık kripto soruşturması

Güney Kore’de 3,1 milyar dolarlık kripto soruşturması
28 Temmuz 2022 - 16:29 www.finansgundem.com

Kripto varlıklara yönelik yasal denetimlerin dünya çapında arttığını gösteren yeni bir gelişme yaşandı. Güney Kore’nin iki büyük bankası Woori ve Shinhan 3,1 milyar dolarlık kripto yolsuzluğu ile ilişkilendiriliyor

FINANSGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Güney Koreli düzenleyici kurumlar ülkenin en büyük bankalarından ikisini kara para aklama şüphesiyle araştırıyor. Soruşturmanın konusu, kripto para yatırımlarıyla bağlantısı 3,1 milyar dolarlık ‘olağandışı’ bir döviz işlemi.

Financial Times’ın haberine göre söz konusu işlem iki büyük Kore bankası Woori Bank ve Shinhan Bank’te Şubat 2021 tarihinde gerçekleşti. Güney Kore’nin mali denetim kurulu FSS işlemlerin çoğunun kripto borsalarını içerdiğini ve yerel bir ticaret şirketiyle ilişkili olduğunu açıkladı.

FSS Haziran ayında düzensiz sözleşmeler hakkında bilgilendirme yapmasının ardından, tüm Kore bankalarından Ocak 2021 ile Haziran 2022 arasında olası benzerlik gösteren işlemler için tüm büyük para birimi işlemleri hakkında dahili bir inceleme yapmalarını ve sonuçları bu ayın sonuna kadar sunmalarını istedi.

Finansgundem.com’un derlediği bilgilere göre söz konusu soruşturma küresel denetim kurumlarının finans şirketleri ile kripto piyasası arasındaki bağları daha yakından incelediği bir dönemde gerçekleşiyor. Soruşturma aynı zamanda dijital varlıklar sektöründeki yasal düzenleme faaliyetlerinin dünya çapında artırıldığını da vurguluyor.

FSS soruşturmayla ve diğer olağandışı işlemlerle ilgili bilgilerin Güney Kore’nin vergi dairesi ve savcıları tarafından paylaşılacağını bildirdi. Kurumdan yapılan açıklamada, "Forex kurallarına uymayan bankalara veya kara para aklamaya karşı düzenlemeleri ihlal edenlere karşı sert önlemler alacağız" denildi.

Woori Bank, soruşturma sürecinde düzenleyici kurumla işbirliği yapacağını söyledi. Shinhan Bank yetkilileri henüz konuyla ilgili açıklama yapmadı.

Soruşturma, savcıların ülkenin en büyük yedi kripto borsası da dahil olmak üzere yaklaşık 15 yere baskın düzenlemesinden bir hafta sonra geldi. Yetkililer sabitcoin Terra’nın ve dijital token Luna’nın mayıs ayındaki 40 milyar dolarlık iflasını araştırıyor.

Savcılar, Terra ve Luna'yı destekleyen Terraform Labs'ın kurucu ortakları Do Kwon ve Daniel Shin'e yönelik suçlamalar sonrasında harekete geçti. Shin, yolsuzluk iddialarını reddederek "ödeme sistemini blockchain teknolojisi ile yenilemek” istediklerini ve “kullanıcı aldatma” gibi bir niyetlerinin olmadığını söyledi. Kwon ise açıklama yapmayı reddetti.

Yetkililer geçen ay Terraform Labs çalışanlarının ülkeyi terk etmesini yasakladı. Savcılara göre, firmanın eski ve mevcut çalışanları "Kwon'un kusurlu algoritmik paralarıyla yatırımcıları kasıtlı olarak aldatıp aldatmadığını" öğrenmek için çağırılıyor.

Kripto paralar gerçek dünyaya taşınıyor

 

Güney Kore kriptoların vergilendirilmesini erteleyecek

 

25 milyar dolardan 167 milyon dolara: Kripto devi Celsius nasıl iflas etti?

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)