BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGüney Kore Merkez Bankası faizleri indirdi----

Güney Kore Merkez Bankası faizleri indirdi

Güney Kore Merkez Bankası faizleri indirdi
18 Temmuz 2019 - 09:18 www.finansgundem.com

Güney Kore Merkez Bankası Kore Merkez Bankası gösterge faizi beklenmedik bir şekilde indirdi, büyüme ve enflasyon tahminlerini düşürdü

Güney Kore Merkez Bankası bugünkü politika toplantısında gösterge faizi sürpriz bir şekilde indirdi ve büyüme ve enflasyon tahminlerini düşürdü Banka böylelikle ekonomilerini desteklemek için harekete geçen artan sayıda merkez bankası arasına katıldı.

Güney Kore Merkez Bankası gösterge 7 gün vadeli repo faizini yüzde 1.75'ten yüzde 1.5'e indirdi. Banka ekonominin bu yıl yüzde 2 büyüyeceği ve enflasyonun yüzde 0.7 seviyesinde gerçekleşeceği tahmininde bulundu. bankanın önceki tahminleri büyüme için yüzde 2.5 ve enflasyon için yüzde 1.1 seviyelerindeydi.

Bu hareketin ardından gösterge faizin rekor düşük seviyenin sadece 25 baz puan üzerinde bulunması ve finansal istikrarın halen bir endişe kaynağı olması ile birlikte, Kore Merkez Bankası Başkanı Lee Ju-yeol, merkez bankasının halen hareket için alanı bulunduğunu ancak bunun çok fazla olmadığını söyledi.

Seul'de Standard Chartered Bank ekonomisti Park Chong-hoon, "Kore Merkez Bankası muhtemelen Ağustos ayında biraz soluklanacak" dedi ve "Ancak Lee'den bugün gelen çok güvercin açıklama, Ekim ve Kasım aylarında faiz indirimleri fikri için kapıyı açık tutmayı gerekli kılıyor. Japonya ile gerilime ilişkin endişeler ve diğer veriler ekonomi için sıkıntı yaratabilir" değerlendirmesinde bulundu.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)