BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGüney Kore, Kuzey'e balon uçuranların çalışma izinlerini iptal ediyor----

Güney Kore, Kuzey'e balon uçuranların çalışma izinlerini iptal ediyor

Güney Kore, Kuzey'e balon uçuranların çalışma izinlerini iptal ediyor
14 Temmuz 2020 - 17:45 www.finansgundem.com

Güney Kore, Kuzey tarafıyla ilişkilerinde gerilime yol açan broşür krizi nedeniyle karşı sınıra balon gönderen iki Kuzey Koreli grubun çalışma izinlerinin iptal edilebileceğini bildirdi.

Yonhap Haber Ajansına göre, Güney Kore Birleştirme Bakanlığı, sınırdan Kuzey Kore'ye broşür balonları gönderen Özgür Kuzey Kore Savaşçıları ve Keunsaem grupları hakkında başlatılan yasal işlem çerçevesinde grupların faaliyet yürütme  izinlerinin iptal edilmesinin planlandığını duyurdu.

Bakanlık, sürecin devam ettiğini ve iptalin hafta içinde gerçekleşebileceğini kaydetti.

Çalışma izinlerinin iptal edilmesiyle grupların faaliyetleri için fon  toplamasının önüne geçilmesi amaçlanıyor.

YASAL İŞLEM BAŞLATILACAĞI AÇIKLANMIŞTI

Yetkililer, Kuzey Kore ile tırmanan gerilime sebep olmakla suçlanan gruplar hakkında yasal işlem başlatılacağını açıklamıştı.

Bakanlık, geçen ay, çalışma izinlerinin iptali sürecine başlamadan önce gruplardan konuyla ilgili savunma yapmalarını istemiş, Kuensaem bu çağrıya  karşılık verirken, Özgür Kuzey Kore Savaşçıları olaya kayıtsız kalmıştı.

BROŞÜR KRİZİ

Güney Kore'deki aktivistlerin Kuzey Kore'ye broşür göndermesiyle çıkan  gerilim üzerine Kim Jong-un'ın kız kardeşi Kim Yo Jong, 4 Haziran'da, broşürlerin  yer aldığı balonları uçuran ilticacılar için "ana vatanlarına ihanet eden  alçaklar ve melez köpekler" diyerek "Güney Koreli yetkililer, birtakım mazeretler  sunarken bu durumun devam etmesine izin vermeyi sürdürürse ağır bir bedel ödemek  zorunda kalacaktır." ifadesini kullanmıştı.

Pyongyang yönetimi de 9 Haziran'da, Güney Kore ile tüm sınır ötesi  iletişim hatlarını keseceğini duyurmuştu.

Güney Kore Birleşme Bakanlığı, bunun üzerine 10 Haziran'da, sınırdan  Kuzey Kore'ye broşür balonları gönderen Özgür Kuzey Kore Savaşçıları ve Keunsaem  grupları hakkında polise şikayette bulunacağını açıklamıştı.

Güney Kore'de, Kuzey sınırında balonla broşür atma, yıllardır aktivistlerin başvurduğu bir yöntem. Kuzey Kore, bu eylemi kendisine yönelik bir  saldırı olarak değerlendiriyor.

Diğer yandan, Kim Yo Jong, ordunun, Güney Kore'ye karşı "gerekli adımları atması ve planlaması" için görevlendirildiğini belirterek, Seul  yönetimini askeri harekatla tehdit etmişti.

Pyonyang yönetimi, Güney Kore'deki aktivistlerin Kuzey'e broşür göndermesiyle iki ülke arasında tırmanan geriliminin ardından Kaesong'daki  irtibat bürosunu havaya uçurmuştu.

Kim Jong Un'un kız kardeşinden Güney Kore'ye tehdit 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)