BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGüney Kore, açığa satış yasağını kaldırmayı değerlendiriyor----

Güney Kore, açığa satış yasağını kaldırmayı değerlendiriyor

Güney Kore, açığa satış yasağını kaldırmayı değerlendiriyor
29 Mart 2023 - 08:42 www.finansgundem.com

Güney Kore, koşullar yerine getirilirse 2023'te açığa satış yasağını kaldırmayı planlıyor.

Güney Kore Mali Denetleme Servisi Başkanı Lee Bokhyun, kısıtlamanın yabancı yatırımcıların yerel hisse senetleri almasını engellediğini kabul ederek, Güney Koreli yetkililerin, koşullar yerine getirilirse bu yıl gibi erken bir tarihte açığa satış yasağını kaldırmayı değerlendireceklerini bildirdi.

Lee Bokhyun, göreve gelmesinden bu yana ilk medya röportajında, "Finansal kargaşanın tozu birkaç ay içinde temizlenirse, umarım bu yıl açığa satışın serbestleştirilmesine bakacağız. Piyasayı yabancı yatırımcılar için daha cazip hale getirmek için mutlaka bazı önlemler alacağız.” dedi.

Açığa satış uygulamalarının tam olarak yeniden başlaması, Güney Kore'nin MSCI Inc.'in hisse senedi göstergesinde gelişmiş piyasa statüsüne yükselmesine yardımcı olacak ve daha geniş bir yabancı fon havuzunun ülke hisselerini satın almasına olanak sağlayacak. Lee, "Umarım ülke gelecek yıl gerçekleşecek olan bu statüyü elde etmeye "ciddi bir şekilde kendini adamıştır". dedi.

Güney Kore 2021'de, piyasa oynaklığını azaltmak için pandemi sırasında uygulanan ödünç alınan hisse senetlerinin satışına getirilen kısıtlamayı kısmen kaldırdı. Artık Kospi 200 ve Kosdaq 150 endekslerinde büyük hacimli hisseler için bu tür alım satımlara izin veriyor.

Ülkenin etkili perakende yatırımcıları, uygulamanın daha büyük fiyat dalgalanmalarını tetikleyebileceği endişesiyle kısıtlamaların tamamen kaldırılmasına karşı çıkıyor.

Güney Kore'den Polonya'ya askeri teçhizat teslimi

 

Güney Kore ile Japonya arasında bahar havası

 

Güney Kore'de sendikaları ayağa kaldıran teklif

 

Güney Kore, Japonya ilişkilerinde normalleşme adımı

 

Güney Koreliler Japonya'nın vakıf fonuyla tazminat ödemesine karşı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)