BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGüney Kıbrıs’ta Türk bayrağına büyük saygısızlık!----

Güney Kıbrıs’ta Türk bayrağına büyük saygısızlık!

Güney Kıbrıs’ta Türk bayrağına büyük saygısızlık!
30 Mart 2023 - 17:17 www.finansgundem.com

Türkiye’ye yönelik provokasyon girişimlerinin arttığı Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nde yeni bir skandal daha yaşandı. Türk sporcuların da katıldığı uluslararası bisiklet yarışmasının gerçekleştiği Baf kentinde belediye çalışanları Türk bayrağını indirdi.

Türkiye'yi hedef alan nefret söylemlerinin ve provokasyon girişimlerinin ardı arkasının kesilmediği Güney Kıbrıs Rum Yönetimi'nde skandal bir olay yaşandı.

Rum kesiminde yer alan Baf ilçesinde, 39 ülkenin katılımıyla bir bisiklet turnuvası başladı. Her sporcunun vatandaşı olduğu ülkenin bayrağı, turnuvanın organizatörleri tarafından meydana asıldı.

Sabah'da yer alan habere göre, meydanda Türk bayrağının olduğunu gören Rum vatandaşları ise, belediyeye tepki göstererek bayrağın indirilmesini istedi. Kent sakinleri, Türk bayrağının asılmasını provokasyon olarak niteledi. Şikayetler karşısında belediye "Bayrağı biz asmadık" açıklamasında bulundu.

Yapılan açıklamada bayrakların asılma kararını organizatörlerin verdiğini söyleyen belediye, "Bazı vatandaşlar asılan Türk bayrağı için belediyemizi suçluyor. Türk bayrağının, geri kalan 38 bayrakla birlikte kent meydanına asılmasından dakikalar sonra tarafımıza şikayetler gelmeye başlamıştır. Şikayetler doğrultusunda resmi görevliler organizatörlerle ivedikle iletişime geçmiştir. Organizatörler her sporcunun ülkesinin bayrağının alanda bulunması gerektiğini ifade etmiştir." ifadelerini kullandı.

BAYRAĞI MECLİS ÜYELERİ İNDİRDİ

Ne var ki organizatörlerin kararına rağmen belediye yetkilileri skandal bir karara imza attı. Kent sakinlerinin tepkilerinin devam etmesi üzerine iki belediye meclisi üyesi alana gidip Türk bayrağını indirdi.

Skandal olaya ilişkin açıklamada bulunan belediye, "Bayrağı indirme kararı meclis üyelerimizin kendi inisiyatifindedir" ifadelerini kullandı.

ERSİN TATAR SALDIRIYA UĞRAMIŞTI

Türkiye ve KKTC düşmanları, dün ise KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'ı hedef almıştı. Ersin Tatar'ın, İngiltere'deki King's College London'da (KCL) katılacağı program için üniversite yerleşkesine girişi, Yunanistan bayrağı taşıyan grup tarafından engellenmek istendi.

Yaklaşık 50 kişilik grup, Kıbrıs konusunda düzenlenen konferansa katılmak üzere King's College London'a gelen Tatar'ın üniversitenin Strand yerleşkesine girişini engellemek için yolu kapattı.

Ellerinde Güney Kıbrıs Rum Yönetimi ve Yunanistan bayrağı bulunan grup, Tatar'ın konvoyunun geçişi sırasında sloganlar attı.

Yaşanan olayla ilgili açıklama yapan Tatar, "Rumlar ortalığı karıştırdı. İdareye baskı yaptılar.'Kıbrıs Rum'dur Tatar'a ölüm' sloganları ile önümüzü kestiler.

Polisler olmasa saldıracaktılar. Biz haklı davamızı anlatmaktan vazgeçmeyeceğiz. Her platformda davamızı anlatacağız" dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar'a Londra'da saldırı girişimi

 

Rum yönetimi KKTC'nin TDT'deki varlığından rahatsız

 

Türkiye'den KKTC'ye müjdeler

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)