BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGüney Kıbrıs'ta temerrüt riski var----

Güney Kıbrıs'ta temerrüt riski var

Güney Kıbrıs'ta temerrüt riski var
25 Mart 2013 - 08:14 www.finansgundem.com

Moody's: Güney Kıbrıs'ta uzun vadede temerrüt ve Euro Bölgesi'nden çıkma riski sürüyor

Moody's tarafından yapılan açıklamada Güney Kıbrıs'ın uzun vadede temerrüt riski ve euro bölgesinden çıkış riski yaşamaya devam ettiği ifade edildi.
Güney Kıbrıs bugün çok erken saatlerde uluslararası kreditörleri ile ülkenin bankacılık sisteminin nasıl yeniden yapılandırılacağına yönelik bir anlaşmaya varmış ve böylece kurtarma fonuna erişime hak kazanmıştı.
Bununla birlikte Moody's'in üst düzey kredi yetkilisi Sarah Carlson ülkenin finansal sisteminde bu kararla oluşan kötü intibanın ekonomik sonuçlarına dikkat çekerek, "Sisemin profili bir kıyı bankacılığı finans merkezi görünümünde ve bu sistem krizden ayakta kalarak çıkacak gibi görünmüyor. Ülkenin ekonomik büyümesini sürükleyen uunsurlarda muhtemel geri dönüşü olmayacak hasarlar, halen yüksek seviyede olan borçların sürdürülebilirliği konusundaki yeterliliğini kuşkuya düşürüyor." ifadelerini kullandı.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)