BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGüney Kıbrıs ''Feda'' dedi----

Güney Kıbrıs ''Feda'' dedi

Güney Kıbrıs ''Feda'' dedi
25 Mart 2013 - 06:41 www.finansgundem.com

Güney Kıbrıs, temerrütü önlemek için bankacılık sistemini küçültmeyi kabul etti

Borç krizindeki Güney Kıbrıs Rum Kesimi kontrolsüz bir temerrütü ve eurodan çıkışı önlemek için 10 milyar euroluk kurtarma paketi karşılığında bankacılık sisteminin küçültülmesi taleplerine boyun eğdi.
Güney Kıbrı Rum Yönetimi Başkanı Nicos Anastasiades, borç krizinin yeniden canlanması ve piyasalarda çalkantı tehdidini ortaya çıkaran kurtarma paketi krizinde, Almanya'nın liderliğindeki kreditörlerinin koyduğu, ülkenin en büyük 2. bankasının kapatılması şartını kabul etti.
Durumu "Bir zorlu günün gecesinin de bittiği" ifadeleriyle açıklayan Avrupa Birliği Ekonomik ve Mali İşler Komiseri Olli Rehn, tüm seçeneklerin "zor" olduğuna dikkat çekti.
Yeni kurtarma anlaşması, Güney Kıbrıs'ın 9 gün içinde Uluslararası Para Fonu ve AB ile 2. masaya oturuşuydu. Euro Bölgesi ve Güney Kıbrıs geçtiğimiz hafta Avrupa'nın krizle mücadelesini sorgulatan bir hafta geçirdi.
Güney Kıbrıs'ın 16 Mart'ta anlaşılan ilk kurtarma paketi, küçük tasarrufçuları da mevduat vergisine dahil edilmesinden ötürü ülke içinde artan gerilimin etkisiyle parlamentoda reddedilmişti.
Euro anlaşmanın ardından dolar karşısında Brüksel saati ile 4:40'da yüzde 0.3 güçlenerek 1.3033'e çıktı. Yeni kurtarma paketi anlaşmasının ardından Standard&Poor's 500 Endeks Vadelileri yüzde 0.5; MSCI ASya Pasifik Endeksi ise yüzde 1 yükseldi.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)