BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGüney Afrika'dan Hollanda'ya giden 61 kişinin testi pozitif----

Güney Afrika'dan Hollanda'ya giden 61 kişinin testi pozitif

Güney Afrika'dan Hollanda'ya giden 61 kişinin testi pozitif
27 Kasım 2021 - 15:49 www.finansgundem.com

Hollanda Kraliyet Havayolu KLM'nin Güney Afrika'dan dün taşıdığı 600 yolcunun 61’inin KOVİD-19 testinin pozitif çıktığı açıklandı. Testi pozitif çıkan yolcular Amsterdam Schiphol Havalimanı'na yakın bir otelde karantinaya alındı.

Hollanda makamları, dün gece Güney Afrika'dan Amsterdam'a iki uçakla gelen 600 kişiye yapılan KOVİD-19 testlerinden 61'inin pozitif çıktığını duyurdu.

Vakaların Güney Afrika Cumhuriyeti'nde görülen ve KOVİD-19'un "Omicron" olarak isimlendirilen B.1.1.529 varyantı olup olmadığına ilişkin inceleme devam ediyor.

Pozitif yolcular karantinaya alındı

Testi pozitif çıkan yolcular Amsterdam Schiphol Havalimanı'na yakın bir otelde karantinaya alınırken, negatif çıkan 539 yolcu 5 günlük ev karantinasının ardından ikinci bir negatif test sunmaları şartıyla evlerine gönderildi.

Belediyelere bağlı Sağlık Hizmetleri (GGD) tarafınca yapılan açıklamada ise Hollanda'ya 22 Kasım itibariyle Güney Afrika'dan giriş yapan tüm yolcuların KOVİD-19 testi olmaları için GGD'nin merkezlerine davet edileceği duyuruldu.

Hollanda, Güney Afrika ülkelerinde ortaya çıkan KOVİD-19'un yeni varyantı nedeniyle bu bölgeden uçuşları dünkü seferlerin ardından durdurmuştu.

Süper varyant: Omicron

İlk kez Güney Afrika'da görülen COVID-19'un B.1.1.529 varyantı, "süper varyant" olarak nitelendiriliyor ve 32 mutasyona sahip olduğu biliniyor.

Dünya Sağlık Örgütü, Güney Afrika'da tespit edilen yeni koronavirüs varyantına "Omicron" adını verdi.

DSÖ'nün verdiği bilgilere göre, ön kanıtlar Güney Afrika varyantının diğer varyantlardan daha bulaşıcı olduğunu gösteriyor. Omicron varyantı Güney Afrika'daki tüm bölgelerde artıyor.

Omicron bir ülkede daha görüldü

DTÖ Bakanlar Konferansı'na Omicron engeli

Omicron kabusu! Ülkeler alarm durumunda

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)