BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGüney Afrika'dan Eskom'a 69 milyar rand kaynak ----

Güney Afrika'dan Eskom'a 69 milyar rand kaynak

Güney Afrika'dan Eskom'a 69 milyar rand kaynak
20 Şubat 2019 - 17:02 www.finansgundem.com

Güney Afrika, ülkenin en büyük elektrik üreticisi Eskom'a 3 yılda 69 milyar rand ( yaklaşık 26 milyar TL) kaynak sağlayacak. Kararın ardından rand dolar karşısında sert şekilde geriledi

Güney Afrika'nın ulusal bütçesinde ülkenin en büyük elektrik üreticisi Eskom'a önümüzdeki üç yılda 69 milyar rand kaynak sağlayacağı, ancak Eskom'un talep ettiği şekilde 100 milyar rand borcu üstlenmeyeceği belirtildi.

Rand bütçenin açıklanmasının ardından dolar karşısında sert şekilde geriledikten sonra yüzde 1.5 düşüşle 14.25 seviyesinde işlem görüyor.

Kıtanın en sanayileşmiş ekonomisi olan Güney Afrika'nın elektrik ihtiyacının yüzde 90'ından fazlasını kamu şirketi Eskom karşılıyor. Ancak Eskom'un başlıca sorunlarından biri, yaklaşık 419 milyar rand (30 milyar dolar) tutarındaki sürdürülemez borcu.

Güney Afrika Hazinesi Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa'nın bu ay Eskom'u üç birime bölme planındaki ilk adımın, Eskom'un varlıklarının bir kısmını hisse senedi ortaklarını sermaye sağlamaya davet eden yeni bir aktarım ortaklığına devretmek olacağını söyledi.

Hazine 2019 bütçe açıklamasında, Eskom'a daha fazla finansal destek verilmesinin ülkenin ekonomik büyümesine, elektrik tarifelerine ve şirketin stratejisinin uygulanmasına bağlı olacağını belirtti.(Reuters)

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)