BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGüney Afrika'da kamu çalışanları 1 günlük greve gitti----

Güney Afrika'da kamu çalışanları 1 günlük greve gitti

Güney Afrika'da kamu çalışanları 1 günlük greve gitti
22 Kasım 2022 - 19:26 www.finansgundem.com

Güney Afrika Cumhuriyeti'nde yaklaşık 800 bin kamu çalışanını temsil eden 7 sendika, maaşlara yüzde 10'luk zam yapılması talebiyle 1 günlük greve gitti

Kamu Çalışanları Sendikası (PSA), Ulusal Eğitim, Sağlık ve Müttefik İşçiler Sendikası (NEHAWU), Ulusal Kamu Hizmeti ve Müttefik İşçiler Birliği (NUPSAW), Polis ve Ceza İnfaz Memurları Sendikası (POPCRU), Güney Afrika Polis Sendikası (SAPU), Demokratik Hemşirelik Örgütü (DENOSA) ve Güney Afrika Sağlık Hizmetleri Personeli Sendikasının (HOSPERSA) katıldığı grev kapsamında çok sayıda kamu çalışanı 1 günlüğüne iş bıraktı.

Yaklaşık 800 bin kamu çalışanını temsil eden 7 sendikaya bağlı binlerce kamu çalışanı, Pretorya başta olmak üzere birçok kentte gösteri ve yürüyüş düzenledi.

Kamu çalışanlarına son dönemde artan ürün ve hizmet fiyatlarını gerekçe göstererek, en az 10'luk bir zam yapılmasını talep ediyor. Hükümet ise yüzde 3'lük zam teklifinde ısrar ediyor.

Afrika ile ticaret hacmi hedefi 30 milyar dolar

 

ABD ile Güney Afrika arasında 'uyarı' polemiği

 

Güney Afrika'da su krizi

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)