BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGüney Afrika Cumhurbaşkanı Ramaphosa, Biden ile görüştü----

Güney Afrika Cumhurbaşkanı Ramaphosa, Biden ile görüştü

Güney Afrika Cumhurbaşkanı Ramaphosa, Biden ile görüştü
09 Nisan 2022 - 04:40 www.finansgundem.com

Güney Afrika Cumhurbaşkanı Ramaphosa, ABD Başkanı Biden'la, Rusya'nın Ukrayna'yı işgali, ikili ekonomik ilişkiler ve iklim değişikliğiyle mücadelede iş birliğine ilişkin telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

Güney Afrika Cumhurbaşkanı Cyril Ramaphosa, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, akşam saatlerinde ABD Başkanı Joe Biden ile verimli bir görüşme gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Ramaphosa, Biden ile yaptıkları görüşmede, ülke arasındaki ilişkileri derinleştirme, ticareti güçlendirme, altyapı yatırımlarını artırma ve iklim değişikliğiyle mücadele konularında ortak çalışacak bir ekip kurma konusunda anlaştıklarını söyledi.

Biden ile Afrika kıtasındaki büyüme ve kalkınmanın desteklenmesi ihtiyacını da tartıştıklarını aktaran Ramaphosa, Rusya'nın Ukrayna işgaline ilişkin "Ukrayna'daki çatışmaya ilişkin görüşlerimizi paylaştık ve Ukrayna ile Rusya arasında ateşkes ve diyalog gereği üzerinde uzlaştık" ifadesini kullandı.

Güney Afrika, Rusya'nın BM İnsan Hakları Komisyonundan çıkarılmasına çekimser kalmıştı

Güney Afrika, 7 Nisan'da Birleşmiş Milletler Genel Kurulunda alınan Rusya'nın BM İnsan Hakları Komisyonu'ndan çıkarılması kararına çekimser olan 58 ülkeden biri olmuştu.

Pretorya yönetimi 2 Mart'tan bu yana BM'de alınan Rusya karşıtı diğer kararlarda da çekimser tavır takınmıştı.

Uluslararası İlişkiler ve İşbirliği Bakanı Naledi Pandor, gün içerisinde yaptığı açıklamada, bu zamana kadar güçlü ülkelerin "çatışma ve saldırganlık" politikalarına bulaşmamakta direndiklerini dile getirmişti.

Pandor, Ukrayna-Rusya savaşında sürdürülebilir çözümün, taraflardan birini tecrit ederek ya da diz çöktürerek sağlanamayacağını söylemişti.

İki lider arasındaki görüşme, Pretorya'dan gelen bu açıklamayı takip eden saatler içerisinde gerçekleştirildi.

Washington Büyükelçisi Mercan, Biden ile görüştü

 

Biden: Murdoch dünyanın en tehlikeli insanı

 

Biden: Bu bir savaş suçu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)