BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGundlach: Faizler artarsa tahvil piyasası normalleşir----

Gundlach: Faizler artarsa tahvil piyasası normalleşir

Gundlach: Faizler artarsa tahvil piyasası normalleşir
10 Haziran 2020 - 11:08 www.finansgundem.com

Ünlü yatırımcı Gundlach, 30 yıl vadeli ABD tahvillerinin faizinin yüzde 2'yi aşması durumunda FED'in getiri eğrisi kontrolüne geçebileceğini söyledi

FINANSGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Milyarder fon yöneticisi Jeffrey Gundlach, uzun vadeli tahvil faizlerinin yükselmeyi sürdürmesi durumunda 1940'lar dönemi merkez bankası politikasının geri dönebileceği uyarısında bulundu.

DoubleLine Capital CIO'su Salı günkü bir internet yayınında Hazine tahvili faizlerinin çok yükselmesi durumunda FED Başkanı Jerome Powell'ın getiri eğrisi kontrolü uygulayabileceğini söyledi. Ekonomistler merkez bankasının tahvil faizi hedeflerini Eylül'de açıklayabileceğini düşünüyorlar.

Ünlü tahvil yatırımcısı "Konuşmaların arka planında bariz bir şekilde getiri eğrisi kontrolü saklı. Ben 30 yıllıkların faizi çok yükselirse Jay Powell'ın kesinlikle getiri eğrisi kontrolüne geçeceğini düşünüyorum." dedi.

ABD'de uzun vadeli tahviller koronavirüsten kaynaklı hasarın dibi gördüğü yönündeki iyimserliğin etkisiyle geçen haftalarda satış gördü. ABD eyaletlerinin yeniden açılması da iyimserlikte etkili oldu. Yükselen faizler 5 yıllıklar ile 30 yıllıklar arasındaki faiz farkını geçen hafta 2016'dan beri görülen en yüksek seviyeye taşıdı.

FED Çarşamba günü Haziran ayı politika toplantısının kararlarını açıklayacak. Büyük ölçüde beklenti bankanın faiz değiştirmemesi yönünde. Fon yöneticisi 30 yıllıkların faizinin mevcut yüzde 1.6'dan yüzde 2'nin üzerine çıkması durumunda FED'in faizleri düşürücü önlemler almasını beklediğini belirtti.

ECB'nin mevduat faizinde indirime gitmesi beklenmiyor

Fed'den banka stres testleri için açıklama

ECB için varlık alımları ilk seçenek

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)