BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGündemde sanayi verisi, kurlarda rekorlar----

Gündemde sanayi verisi, kurlarda rekorlar

Gündemde sanayi verisi, kurlarda rekorlar
12 Kasım 2021 - 09:06 www.finansgundem.com

İstanbul serbest piyasada dolar 9,9720 liradan, euro 11,4170 liradan güne başladı. Sanayi üretimi ve TCMB Anketi izlenecek

Serbest piyasada 9,9700 liradan alınan dolar, 9,9720 liradan satılıyor. 11,4150 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 11,4170 lira olarak belirlendi.

Dolar/TL ise dün yüzde 0,6 artarak 9,91 seviyelerinden kapanmasının ardından bugün bankalararası piyasanın açılışında 9,9866 ile rekor tazeledi.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 9,8210 lira, euronun satış fiyatı ise 11,3550 lira olmuştu.

Yurt içinde sanayi üretimi ve perakende satışlar ile TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi takip edilecek. Euro Bölgesi sanayi üretimi ve ABD'de Michigan Tüketici Güven Endeksi yurt dışında beklenen veriler olacak.

Faiz indirimi beklentisi doları zirveye taşıdı

ÖNE ÇIKAN BAŞLIKLAR

The Times gazetesinin haberine göre İngiltere'nin Brexit Bakanı David Frost, AB Komisyonu Başkan Yardımcısı Maros Sefcovic ile yapacağı görüşmede İngiliz hükümetinin Kuzey İrlanda Protokolü üzerinde bir anlaşma için çabalarını yineleyeceğinin ve gelecek birkaç haftada bu konuda yoğun müzakerelere gireceğinin sinyalini verecek.

Axios'un haberine göre ABD Başkanı Joe Biden, Ağustos ayında Senato ve geçtiğimiz hafta Temsilciler Meclisi'nde kabul edilen 1,2 trilyon dolarlık altyapı yatırım paketinin uygulanmasını denetlemek için bir yönetici atayacak.

Çin'in 16 Temmuz'da uygulamaya koyduğu ulusal karbon emisyon ticareti sistemi üzerinden yapılan toplam işlem hacmi 1 milyar yuanı aştı.

Alman otomotiv şirketi Daimler AG, ticari araç, kamyon üreticisi Daimler Truck'ı bünyesinden ayıracak ve halka arz edecek.

Meksika Merkez Bankası 25, Peru ve Uruguay Merkez Bankaları 50 baz puan faiz artırımına gitti.

YURT İÇİ GÜNDEM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Demokrasi ve Özgürlükler Adası'nda düzenlenecek Türk Konseyi 8. Zirvesi'ne katılacak(10.00).

Haftanın son günü TÜİK'ten önemli veriler gelecek. Sanayi üretimi, perakende satışlar ve ciro endeksleri aynı saatte yayımlanacak (10.00). Ağustos ayında sanayi üretimi aylık yüzde 5,4, yıllık yüzde 13,8 artış göstermişti. ForeksHaber'in düzenlediği ankette yıllık artış beklentisi yüzde 10 seviyesinde oluştu.

TCMB Piyasa Katılımcıları Anketi'ni yayımlayacak. Ekim ayı anketinde yıl sonu enflasyon beklentisi yüzde 17,63, 12 ay sonrası enflasyon beklentisi yüzde 13,91 olarak belirlenmişti.

TBMM Plan Bütçe Komisyonunda, Hazine ve Maliye Bakanlığı, Kamu İhale Kurumu, Kamu Gözetimi, Muhasebe ve Denetim Standartları Kurumu, Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu, Sermaye Piyasası Kurulu, Gelir İdaresi Başkanlığı, Türkiye İstatistik Kurumu, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı, Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu bütçeleri görüşülecek.

YURT DIŞI GÜNDEM

Avrupa'da Euro Bölgesi sanayi verisi izlenecek (13.00).

ABD'de ise Michigan Tüketici Güven Endeksi, JOLTS açılan iş sayısı (18.00) ve Baker Hughes sondaj kule sayıları (21.00) verileri bulunuyor.

New York Fed Başkanı John Williams, konuşma yapacak (20.10).

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)