BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGündemde önemli konular var... Kabine yarın toplanıyor----

Gündemde önemli konular var... Kabine yarın toplanıyor

Gündemde önemli konular var... Kabine yarın toplanıyor
09 Ekim 2022 - 15:39 www.finansgundem.com

Ekim ayının ilk kabine toplantısı yarın gerçekleşecek. Kabinenin gündeminde başörtü, Toki’de ikinci aşama gibi önemli konular var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan TBMM'nin yoğun bir gündemle çalışmaya başladığı Ekim ayı için ilk Kabine Toplantısı'nı gerçekleştirmek üzere Bakanlara toplanma talimatı verdi. Beştepe'de gerçekleşecek toplantıda siyaseti ilgilendiren önemli başlıklar yer alacak. Başörtüsü düzenlemesinden TOKİ kampanyalarına, ekonomideki diğer tedbirlerden terörle mücadeleye birçok konu Kabine Toplantısı masasında olacak.

Ekim ayının ilk Kabine Toplantısı yarın Beştepe'de gerçekleşecek. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın liderliğinde toplanan Bakanlar Kurulu'nun gündemi oldukça yoğun. Son haftaya damga vuran başörtüsüne anayasal çözüm ve TOKİ'de ikinci aşama arsa satışları da masadaki konulardan.

BAŞÖRTÜSÜ KONUSUNDA ANAYASAL ÇÖZÜM

Başörtüsü anayasada nasıl yer alacak? Kulislerde konuşulan seçenek ortaya çıkarken, teklif üzerinde süren çalışmaların yarın kabine toplantısında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacağı öğrenildi. Öte yandan Başkan Erdoğan'ın Kabine Toplantısı sonrası 'İlk evim ilk iş yerim' projesiyle ilgili de yeni detayları açıklayacağı öğrenildi.

'İlk evim ilk iş yerim' projesi ve başörtüsü teklifiyle ilgili çalışmalar sürerken gözler yarın gerçekleştirilecek kabine toplantısına çevrildi. Kritik kabine sonrası Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yapacağı açıklamada detayların ortaya çıkması bekleniyor.

Başörtüsü teklifiyle ilgili çalışmalar sürüyor.

HUKUKÇULAR ÇALIŞTI

Çalışmalar geçtiğimiz hafta içerisinde başladı. AK Parti'nin hukukçu kurmayları bir araya gelerek bir çerçeve oluşturdu.

KRİTİK TOPLANTI

Bugün yine Ankara'da kritik bir toplantı gerçekleştirilecek. Adalet Bakanı Bekir Bozdağ başkanlığında AK Parti Anayasa Komisyonu üyeleri bir araya gelerek anayasa değişikliğinin nasıl olacağına dair çerçeveyi belirleyecek.

KULİSLERDE KONUŞULAN FORMÜL

Başkan Erdoğan, grup kürsüsünden 2008 yılındaki düzenlemeyi hatırlatmıştı. Erdoğan, o düzenlemeye kamuda çalışmayı kapsayacak şekilde, aksi yönde düzenleme yapılamayacağı ifadesiyle yeniden çıkaralım demişti.

3 İLA 5 MADDEDE DEĞİŞİKLİK

Bu kapsam da AK Parti'nin hukukçu kurmayları çalıştı. Bugün ise AK Parti'nin Anayasa Komisyonu üyeleri Adalet Bakanı Bekir Bozdağ başkanlığından toplandı. Toplamda anayasanın 3 ile 5 maddesinde değişiklik yapılabileceği ifadeleri kulislerde konuşuluyor.

MASADAKİ SEÇENEKLER

Bugünkü toplantının içerisinde kabine toplantısına sunum yapacak şekilde ilermesi bekleniyor. Özellikle kamuda çalışmayı kapsayacak şekilde, aksi yönde bir düzenleme yapılamayacağı ifadesiyle demişti Başkan Erdoğan... Bu kapsamda 'Anayasanın hangi maddesi değiştirilebilir, hangi maddelere ek cümleler koyulabilir ya ada özgürlüklerin sınırlarını belirleyen başlı başına yeni bir bölüm mü yazılmalı?' sorularına yanıt aranıyor.

KARAR KABİNE TOPLANTISINDA VERİLECEK

Elbette farklı seçenekler ortaya koyulacak ve yarın Başkan Recep Tayyip Erdoğan'a sunulacak. Nihai kararın yarın gerçekleştirilecek kabine toplantısında verilmesi bekleniyor.

TOKİ'DE İKİNCİ AŞAMAYI BAŞKAN ERDOĞAN AÇIKLIYOR

Öte yandan 'İlk Evim İlk İş Yerim' projesinde arsa ve iş yeri için başvurular yarın başlıyor. Başvurular 7 Kasım'a kadar devam edecek. Detayları yarın kabine toplantısı ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklayacak.

DİĞER BAŞLIKLAR

Kabine Toplantısında ayrıca gıda fiyatlarıyla ilgili atılacak adımlar, terörle mücadele, Yunanistan ile yaşanan kriz gibi gündemdeki diğer başlıkların da görüşülmesi bekleniyor.

Kabine toplantısı sonrası Erdoğan'dan kritik açıklamalar

 

Kabine toplantısı bugün gerçekleştirilecek

 

Erdoğan açıklayacak! 2022'nin ilk kabine toplantısı bugün

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)