BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGündem yoğun, Merkez öncesi kurlar yatay seyrediyor----

Gündem yoğun, Merkez öncesi kurlar yatay seyrediyor

Gündem yoğun, Merkez öncesi kurlar yatay seyrediyor
12 Ağustos 2021 - 09:05 www.finansgundem.com

İstanbul serbest piyasada dolar 8,6060 liradan, euro 10,1250 liradan güne başladı. Piyasaları yoğun veri akışı bekliyor, TCMB faiz kararı öne çıkıyor

Serbest piyasada 8,6040 liradan alınan dolar, 8,6060 liradan satılıyor. 10,1230 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 10,1250 lira olarak belirlendi.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 8,6580 lira, euronun satış fiyatı ise 10,1600 lira olmuştu.

09.00 itibarıyla dolar/TL 8,609, euro/TL 10,1229 seviyesinden işlem gördü.

Yurt içinde haftanın ekonomi gündeminin en önem yoğun olduğu günü yaşanacak. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) faiz kararının yanı sıra, sanayi üretimi, perakende satışlar ve ciro endeksleri gibi önemli veriler yakından takip edilecek.

Yurt dışında da en az yurt içi kadar yoğun bir gündem olacak. İngiltere verileri, Euro Bölgesi sanayi üretimi, ABD üretici fiyatları öne çıkıyor.

MANŞETTE ÖNE ÇIKANLAR

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "İlk çeyrekte yakaladığımız yüzde 7’lik büyüme yılın tamamını gayet iyi bir seviyede kapatacağımızın habercisi" dedi.

ABD Başkanı Joe Biden, enflasyon verilerini yakından izlediklerini söyledi.

Reuters haber ajansı, ABD istihbaratlarında Taliban'ın Afganistan’da başkent Kabil'i 30 gün içinde ablukaya alabileceği ve 90 gün içinde de ele geçirebileceği yönünde tahminler olduğunu bildirdi.

Dallas Fed Başkanı Robert Kaplan, bankanın varlık alımları azaltma duyurusunu Eylül'de yapması ve alımların azaltılmasına Ekim’de başlaması gerektiğini söyledi.

San Francisco Fed Başkanı Mary Daly, varlık alımlarının azaltılmasına bu yıl başlanması gerektiğini söyledi.

Kansas City Fed Başkanı Esther George, politika yapıcıların enflasyon beklentilerini yakından izlemeleri gerektiğini söyledi.

Morgan Stanley, Fed'in ilk faiz artırımı için beklentisini 2023 yılı 3. çeyreğinden 2. çeyreğine aldı.

YURT İÇİ GÜNDEM

TÜİK tarafından sanayi üretimi, perakende satışlar ve ciro endeksleri gibi önemli verileri açıklanacak (10.00). Sanayi üretimi Haziran'da aylık yüzde 1,3, yıllık baz etkisiyle yüzde 42,3 artış göstermişti.

Piyasalar Merkez Bankasından gelecek Faiz kararına odaklanacaklar.

Merkez Bankası, Mart ayında yaptığı 200 baz puan faiz artırımının ardından son 4 toplantısında faizi yüzde 19,00 olarak korudu. Anketlere katılan ekonomistlerin tamamı faizlerin sabit kalacağı yönünde görüş belirtti(14.00).

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK) ve TCMB para ve banka istatistikleri haftalık verileri yayımlanacak. TCMB haftalık bülteninde yurt dışı yerleşiklerin hareketleri, yurt içi yerleşiklerin döviz pozisyonu ve rezervler öncelikli olarak izlenecek (14.30).

YURT DIŞI GÜNDEM

Avrupa'da günün ilk saatlerinde İngiltere'den gelecek veriler takip edilecek. GSYH, sanayi üretimi, işletme yatırımları, ticaret rakamları aynı saatte ekranlara düşecek (09.00). Sanayi üretiminde aylık yüzde 0,1 düşüş beklenirken, yıllık yüzde 9,0 artış olacağı tahmin ediliyor.

GSYH'de baz etkisiyle yüksek oranlar geleceği beklentisi bulunuyor.

Çeyrek dönem için dönemsel yüzde 4,8, yıllık yüzde 22,1, Haziran ayı için aylık yüzde 1,0, yıllık yüzde 14,9 artış beklentisi oluştu.

Euro Bölgesi sanayi üretimi verisi, gün ortasında izlenecek önemli bir veri olacak. Bölgede sanayi üretimi Haziran'da aylık yüzde 1,0 düşerken, yıllık baz etkisiyle yüzde 20,5 yukarı gelmişti.

ABD'de bir gün önce açıklanacak olan tüketici enflasyonunun ardından üretici fiyatları verisi takip edilecek. Üretici fiyatlarında yıllık artış yüzde 7,3 seviyesine kadar çıktı (15.30). Yeni veride de bu seviyede kalınacağı tahmin ediliyor. Aylık tahmin ise yüzde 0,5 artış yönünde oluştu.

Haftalık işsizlik başvuruları, doğal gaz stokları (17.30) ve 30 yıllık tahvil ihalesi, ABD'de takip edilecek diğer gündem maddeleri olacak.

Uluslararası Enerji Ajansı(IEA) ve Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) tarafından açıklanacak aylık raporlar petrol işlemcileri için takip edilecek gündem maddeleri olacak.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)