BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaGündem yoğun, kurlar yükselişte----

Gündem yoğun, kurlar yükselişte

Gündem yoğun, kurlar yükselişte
19 Ağustos 2021 - 09:06 www.finansgundem.com

İstanbul serbest piyasada dolar 8,5020 liradan, euro 9,9540 liradan güne başladı. TCMB PPK Tutanakları izlenecek

Serbest piyasada 8,5000 liradan alınan dolar, 8,5020 liradan satılıyor. 9,9520 liradan alınan euronun satış fiyatı ise 9,9540 lira olarak belirlendi.

Dünkü kapanışta doların satış fiyatı 8,4790 lira, euronun satış fiyatı ise 9,9460 lira olmuştu.

Dolar/TL dün yüzde 0,2 artışla 8,45'ten günü tamamlamasının ardından bugün bankalararası piyasada 8,5080 seviyelerinde işlem görüyor.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB), Para Politikası Kurulu toplantı tutanakları özetini yayımlayacak.

MANŞETTE ÖNE ÇIKANLAR

ABD'de Federal Açık Piyasa Komitesi'nin Temmuz toplantısında teşviklerin geri çekilme zamanlaması ve mekanizması tartışıldı.

27-28 Temmuz tarihlerinde yapılan Fed toplantısı tutanaklarına göre, katılımcılar varlık alım hızının azaltılması için görünümü aktif şekilde tartıştılar.

St. Louis Fed Başkanı James Bullard, Fed'in para politikasını şimdi sıkılaştırmaktan kaçmak için gelecekteki enflasyonu gücünü yanlış okuması halinde, "çok yıkıcı" faiz artırımlarının ve hızlı politika değişikliklerinin gerekebileceği uyarısında bulundu.

Uluslararası Para Fonu’nun (IMF), Afganistan’daki belirsizlik nedeniyle ülkenin IMF kaynaklarına erişimini kestiği bildirildi.

Japonya'da imalatçıların ekonomiye olan güvenleri Ağustos ayında son 3,5 yılın en yüksek seviyesine çıktı. Hizmet sektörünün ekonomiye güveni de pozitife döndü.

Çin Merkez Bankası'nın yuanın günlük hareketi için orta noktayı düne göre yüzde 0,1 daha yukarıda belirlemesi Çin'in ticaret ağırlıklı yuan sepet endeksini 5,5 yılın en yüksek seviyesine çıkardı.

YURT İÇİ GÜNDEM

Yurt içinde Merkez Bankası, kısa vadeli dış borç istatistiklerini duyuracak (10.00).

Günün en önemli gündem maddesi TCMB Para Politikası toplantı özeti olacak. TCMB'nin 12 Ağustos'ta yaptığı ve faizlerde bir değişikliğe gitmediği toplantısının özet tutanakları yayımlanacak (14.00).

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu(BDDK) ve TCMB para ve banka istatistikleri haftalık verileri yayımlanacak. TCMB haftalık bülteninde yurt dışı yerleşiklerin hareketleri, yurt içi yerleşiklerin döviz pozisyonu ve rezervler öncelikli olarak izlenecek (14.30).

YURT DIŞI GÜNDEM

ABD'de işsizlik başvuruları, Philadelphia Fed İş Koşulları Endeksi (15.30), Conferance Board Öncü Göstergeler Endeksi (17.00) verileri bulunuyor.

Endonezya (10.30), Norveç (11.00) merkez bankaları faiz kararlarını açıklayacaklar.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)