BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGündem Rus tipi Green Card----

Gündem Rus tipi Green Card

Gündem Rus tipi Green Card
29 Ocak 2018 - 10:07 www.finansgundem.com

Moskova, ABD’deki yeşil kart (green card) benzeri bir göçmenlik belgesi uygulamasına geçilmesini planlıyor...

Rusya’da, ülkenin en önemli kanayan yaralarından biri olan “beyin göçü”nün yarattığı boşluğu doldurmak için ABD’deki yeşil kart (green card) benzeri bir göçmenlik belgesi uygulamasına geçilmesi yeniden gümdemde. 

RBC’nın haberine göre, eski Rusya Maliye Bakanı ve Başkan Putin'in gayrı resmi danışmanlarından Aleksey Kudrin’in başında olduğu Sivil İnsiyatifler Enstitüsü tarafından hazırlanılan raporda, kalifiye yabancı uzmanlar için Rusya’nın daha cazip hale getirilmesi gerektiği vurgulandı.

2030 yılına gelindiğinde çalışabilir nüfustan 11-13 milyon kişilik azalma olacağı öngörülen raporda, “Özellikle 2017 yılında görüldü ki, Rusya’nın göçmen nüfusu olmadan bugünkü seviyede kalabilmesi mümkün değil” denildi. 

Rusya’da çalışabilir nüfustaki azalmanın henüz yeni başladığına dikkati çeken kuruluş, göçmen politikasında değişikliğe gidilmesi, başka ülkelerin deneyimlerinden yararlanılması önerisinde bulundu. 

Örneğin İngiltere’de olduğu gibi, farklı kalifiye düzeylerindeki çalışanlar için farklı göç ve oturum şartlarının belirlenmesi teklif edildi.

Daha önce de benzer bir öneri gündeme gelmişti. Rusya ile bağı olan, Rusça bilen yabancı ülke vatandaşlarına, green card benzeri “yurttaşlık kartı” verilmesi teklifi sunulmuştu.
 
Rusya'da şu an belli şartları yerine getiren yabancı ülke vatandaşları önce "geçici", sonra "daimi" oturma izni, daha sonra da vatandaşlık alabiliyor. Ancak bu süreçlerin uzun ve bürokratik zorluklar içermesi şikayet konusu. (Türkrus)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)