BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGün sayıyorlar! 1 Eylül'de başlayacak----

Gün sayıyorlar! 1 Eylül'de başlayacak

Gün sayıyorlar! 1 Eylül'de başlayacak
06 Ağustos 2021 - 13:12 www.finansgundem.com

Av yasağının 1 Eylül'de sona ermesine kısa süre kala ağlarını onaran Karadenizli balıkçılar, kızağa alınan teknelerin alt kısımlarının boya işlerini, pervanelerin balans ayarı ve parlatılmasının yanı sıra sonar cihazlarının da kontrolünü yapıyor.

Karadenizli balıkçılar, denizlerde av yasağının sona ermesine kısa süre kala son hazırlıklarını sürdürüyor. Su ürünlerinde av yasağının 15 Nisan'da başlamasının ardından teknelerini kıyıya çeken balıkçıların yeni sezon hazırlığı, av sezonunun yaklaşmasıyla hızlandı. Yaklaşık 30 derece sıcaklıkta imece usulü ile yırtılan ağlarını onaran, teknelerinin yıpranan bölümlerini tamir eden balıkçılar, yeniden denize açılacakları günü sabırsızlıkla bekliyor.

TEKNE VE AĞLARIN BAKIMI BU AY İÇİNDE TAMAMLANACAK

Perşembe Balıkçılar Kooperatifi Başkanı Ünal Karadeniz, AA muhabirine, balıkçıların denize açılmadan önceki son rötuşları yaptığını söyledi. Karadeniz, ağların bakımının önemli oranda tamamlandığını, kızağa alınan teknelerin alt kısımlarının boyandığını, pervanelerin balans ayarının yapılarak parlatıldığını, ayrıca sonar cihazlarının da kontrolünün sağlandığını aktardı. Karadeniz, bu sürecin de iki hafta içinde tamamlanacağını ifade etti.

Bu ay içinde tekne ve ağların tüm bakımlarının sona ereceğini dile getiren Karadeniz, 20 Ağustos itibarıyla da onarılan ağların teknelere alınacağını anlatarak, "Çalışmalar imece usulü yoğun sıcak altında devam ediyor. Çalışma şartlarının zorlu olmasına rağmen balıkçılarımızın hepsinde yeni sezon heyecanı var." dedi. Karadeniz, yeni sezonda da palamut avının geçen sezon gibi yine yoğun olmayacağını tahmin ettiğini söyledi.

Hamsi ve lüferden yana beklentilerinin yüksek olduğunu vurgulayan Karadeniz, amaçlarının en ucuz şekilde halka balıkyedirmek olduğunu, bunun için yeni sezonda da ellerinden geleni yapacaklarını sözlerine ekledi.

BALIKÇILAR HEYECANLA YENİ SEZONA HAZIRLANIYOR

Balıkçılardan Şahin Aydemir, yeni sezonu eksiksiz açmak için hummalı bir çalışma yürüttüklerini söyledi. Yeni sezonun heyecanı içinde olduklarını vurgulayan Aydemir, tüm balıkçıların iyi bir sezon geçirmek için gayret gösterdiğini dile getirdi.

Yaklaşık 30 yıldır balık ağı onardığını anlatan Necdet Karakuş ise ağ bakımının balıkçılar için önemli olduğunu aktardı. Karakuş, balıkçılığın ekmek kapısı olduğunu, elinden geldiğince de bu mesleği sürdüreceğini sözlerine ekledi. İşçilerden Arslan Memiş de sabah 08.00'da başladığı mesaiyi, akşam 18.00'a kadar sürdüğünü belirterek artık hazırlıkta son aşamaya geldiklerini kaydetti.

Müsilaj sonrası yeni tartışma: Marmara’dan balık yenir mi?

 

Aşı olmayan balıkçılara av yasağı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)