BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGümüşhane’de toplu balık ölümleri----

Gümüşhane’de toplu balık ölümleri

Gümüşhane’de toplu balık ölümleri
13 Temmuz 2022 - 11:47 www.finansgundem.com

Gümüşhane'den Karadeniz’e dökülen 160 kilometre uzunluğundaki Harşit Çayı’nda toplu balık ölümleri yaşandı.


Vauk Dağı'ndan başlayıp, Tirebolu ilçesinden Karadeniz'e dökülen Harşit Çayı'nda toplu balık ölümleri görüldü. Oltanbey Mahallesi’nden geçen çayın 2 kilometrelik bölümünde ölü sazanlar kıyıya vurdu. Tedirginlik yaratan ölümlerle ilgili İl Tarım ve Orman Müdürlüğü ekiplerince inceleme başlatıldı.

DERE KENARINDA ÇOK FAZLA ÖLÜ BALIK VAR

Mahalle sakini Zübeyde Çakır, Harşit Çayı’nda balık ölümlerini fark ettiklerini söyleyerek, “Yukarı bölgeden dereye kimyasal maddeler dökülmüş olabilir. Bu çayda balıklar tutuluyordu. Ölü balıkların dere kenarına vurması, bizleri tedirgin ediyor. İnsanlara nasıl bir etkisi olur, bilemiyorum. Dere kenarında çok fazla ölü balık var. Derenin pis olması da bir sebep olabilir” açıklamasını yaptı.

SU KİRLİ

Harşit Çayı’nın temiz olmadığını belirten Ahmet Telli ise “Su, kirli ve bu nedenle balıklar ölebiliyor. Bu durumdan insanlar da zarar görebilir. Bu su, içme suyu olarak kullanılmıyor. Balıkların zehirlendiği bir ortamdan bizler de kesinlikle etkilenebiliriz. Balık ölümleri, bizlere güven vermiyor. İnşallah çare bulunur” dedi.

Gümüşhane’ye Rus İHA’sı düştü

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)