BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGümrük Yönetmeliği'nde değişiklik----

Gümrük Yönetmeliği'nde değişiklik

Gümrük Yönetmeliği'nde değişiklik
30 Aralık 2021 - 12:56 www.finansgundem.com

Hava veya deniz yoluyla gelen eşyanın, gümrükteki geçici depolama yeri giriş kayıtlarının daha kolay ve hızlı yapılması için, Gümrük Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik yürürlüğe girdi.

Ticaret Bakanlığı tarafından hazırlanan Gümrük Yönetmeliği'nde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmelik, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Geçici depolama yeri giriş işlemleri kolaylaşıyor

Buna göre, hava veya deniz yoluyla gelen eşyanın geçici depolama yeri giriş kayıtlarının, geldiği limanda bulunan geçici depolama yerine alınmasına ilişkin işletici tarafından elektronik olarak tutulan ve Bakanlık ile paylaşılan veriler doğrultusunda sistem aracılığıyla oluşturulmasına imkan sağlandı.

Böylelikle, mevcut uygulamada gümrük memuru tarafından onaylanan ve onay işlemi için eşyanın tamamının taşıttan boşaltılmasını gerektiren geçici depolama yeri giriş işlemlerinin kolaylaştırılması ve hızlandırılması hedefleniyor.

Tahlile gönderilmesi gereken eşyaya ilişkin de düzenleme yapıldı

Gümrük rejiminden önce laboratuvar tahliline gönderilmesi gereken eşyaya ilişkin de düzenleme yapıldı. Yükümlünün ilgili gümrük idaresine başvurması halinde rejim beyanında bulunmadan önce eşya tahlile gönderilecek. Yükümlünün sonuçları kabul etmemesi halinde, tahlile itiraz edilebilecek.

Özet beyan, fatura veya diğer idari ya da ticari belgelerde belirtilen eşyanın, tahlil edilenle aynı olduğunun belirlenebilmesi koşuluyla tahlil sonuçları rejim beyanında kullanılabilecek.

Yetkilendirilmiş gümrük müşavirliğinde yaş sınırı 70'e yükseltildi

Geçici ithal edilen ticari kullanıma mahsus hava yolu taşıtlarına ait motorlar, geçici ithalat rejimi için verilen süre içinde aynı hava yolu şirketi veya iştirakleri bünyesindeki taşıtlardaki motorlarla veya yedekleriyle değiştirilerek kullanılabilecek.

Yetkilendirilmiş gümrük müşaviri olabilmek için 65 olan yaş sınırı 70'e çıkarıldı.

Gümrük müşavirliğinde yeni asgari ücret belirlendi

 

Çıldır-Aktaş Gümrük Kapısı'ndan 11 ayda çıkış yapan tır sayısı 2020'nin tamamını geçti

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)