BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGül'ün dinlenmesiyle ilgili soruşturma başladı----

Gül'ün dinlenmesiyle ilgili soruşturma başladı

Gül'ün dinlenmesiyle ilgili soruşturma başladı
01 Şubat 2014 - 08:20 www.finansgundem.com

Dinleme ile ilgili sorulara “Bir şey söylemek istemiyorum" açıklaması yapmıştı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Başbakan Erdoğan’ın İran dönüşünde yaptığı “Öyle şeyler geliyor ki önümüze, Cumhurbaşkanı’nın dinlenmesinden Meclis Başkanı’na varıncaya, benim dinlenmeme kadar. Ailelerimize, çocuklarımıza varıncaya kadar herkesi dinlemişler” açıklamasını ihbar kabul ederek, soruşturma başlattı.

‘DOLAYLI DİNLEME‘

Cumhurbaşkanı Gül’ün dinlenme olayının ayrıntıları ise edinilen bilgiye göre şöyle; Ankara TMK Başsavcıvekilliği tarafından yürütülen Turgut Özal soruşturması kapsamında, ünlü bir isimle ilgili dinleme ve teknik takip kararı verildi. Bu ünlü isimle telefon görüşmesi yapan Cumhurbaşkanı Gül de bu kişi hakkındaki karar nedeniyle dinlemeye takıldı. Soruşturma kapsamında yapılan yasal dinlemelerde, suç unsuru bulunmayan kayıtların imha edileceği belirtildi.
 
GÜL’DEN YANIT YOK

Cumhurbaşkanı Gül ise Başbakan Erdoğan’ın “Cumhurbaşkanı bile dinleniyor” ifadeleriyle ilgili açıklama yapmadı. İtalya temaslarının ardından Esenboğa Havalimanı’nda basın toplantısı düzenleyen Gül gazetecilerin “dinleme” ile ilgili soruları üzerine “Bir şey söylemek istemiyorum bu konuda” dedi.
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Guguk01 Şubat 2014 12:54

    Bu dünyada bir numaralı güç paradır, en büyük silah da kanundur. Kanunu bilen her türlü işlemi hukuka uydurur. İsimsiz bir ihbar yapar sonra gider istediği kişiyi dinler. Bununla ancak hakimi aldatır. Allah bunların burnundan fitil fitil getirir umarım.

  • anayasa01 Şubat 2014 08:40

    dinleme varsa soruşturma açılır, eğer dinleme kanuniyse sorun yok. kanuni değilse dinleyenler cezalandırılır. bu kadar basit. şimdi ben şunu da anlamıyorum. ortada bir suç şüphesi var, kanunlara uygun olarak bir işadamı dinlemeye alınmış. sonra da cbaşkanı bir şekilde bu işadamını aramış, bu şekilde aslında cbaşkanı dinlenmemişken, yani aslında dinlenmiyorken sırf o işadamını aradığı için dinlemeye takılmış. burada mahkeme kararı varsa ve kanuna ve hukuka uygunsa cbaşkanı da dinlenebilir, bunun büyütülcek neresi var? hukuk devleti değil miyiz? yani benim bildiğim kadarıyla hukuk devleti olduğumuz anayasada yazılı.