BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGültan Kışanak, Fırat Anlı ve Ayla Akat Ata tutuklandı----

Gültan Kışanak, Fırat Anlı ve Ayla Akat Ata tutuklandı

Gültan Kışanak, Fırat Anlı ve Ayla Akat Ata tutuklandı
30 Ekim 2016 - 19:35 www.finansgundem.com

Tutuklanmaları talebiyle hakim karşısına çıkarılan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, Eş Başkan Anıl ile eski BDP milletvekili Ayla Akat tutuklandı

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca “silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlamasıyla gözaltına alınan Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, eşbaşkan Fırat Anlı ve gözaltı kararını protesto eden eski BDP Batman Milletvekili Ayla Akat Ata tutuklandı.

25 Ekim 2016 tarihinde gözaltına alınan Gültan Kışanak ile eşbaşkan Fırat Anlı, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet savcısının 5 günlük ‘kısıtlılık’ kararının ardından dün avukatlarıyla görüştürüldü.

“Devletin egemenliği altındaki topraklardan bir kısmını devlet idaresinden ayırmaya yönelik eylemlerle” de suçlanan 2 eşbaşkan dün adliyeye sevk edildi. Kışanak ve Anlı’nın sevki sırasında adliye çevresinde geniş güvenlik önlemleri alındı. Savcılıktaki ifadelerinin ardından Kışanak ve Anlı tutuklama talebiyle Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edildi. Yaklaşık 9 saat mahkemede ifade veren Anlı ve Kışanak, “Silahlı terör örgütüne üye olmak” suçlamasıyla tutuklanarak cezaevine gönderildi.

12 Haziran 2011 tarihinde yapılan seçimlerde BDP’nin desteklediği bağımsız aday olarak Siirt milletvekili seçilen Kışanak, 30 Mart 2014 tarihinde yapılan yerel seçimlerde Diyarbakır Belediye Başkanı seçilmişti.

PROTESTO ETMİŞTİ

Çarşamba günü belediye önünde eşbaşkanların gözaltına alınmasını protesto eden gruptan gözaltına alınan eski milletvekili Ayla Akat Ata da dün emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye çıkarıldı. Savcılıktaki ifadesinden sonra Nöbetçi Sulh Ceza Hâkimliği’ne sevk edilen Ata, “Terör örgütü kurma ve yönetme” suçlamasıyla çıkarıldığı mahkemece tutuklandı. Ayla Akat Ata, 23. ve 24. dönem Barış ve Demokrasi Partisi Batman milletvekiliydi.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • alp30 Ekim 2016 22:22

    geç bile kalındı... kodese salında avrupada olsa ölene kadar güneş göremezler ama biz yine insaflıyız bu suclarına göre