BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaFinans KulisGüler Sabancı'ya Rockefeller ödülü----

Güler Sabancı'ya Rockefeller ödülü

Güler Sabancı'ya Rockefeller ödülü
09 Ekim 2013 - 15:11 www.finansgundem.com

Sabancı Vakfı Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, "David Rockefeller Köprü Kurucu Liderlik Ödülü"ne layık görüldü

Sabancı Vakfı'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Amerika'nın önde gelen işadamı ve filantropisti David Rockefeller'ın adını taşıyan ve hayırseverlik alanında öncü ve etkili çalışmalar yapan liderlere verilen ödül, Güler Sabancı'ya, İsviçre'nin Cenevre kentinde yapılan törenle sunuldu.
Ödül, David Rockefeller'ın kızı Dr. Peggy Dulany tarafından kurulan Synergos Enstitüsü'nce veriliyor. Ödüle daha önce layık görülen isimler arasında, eski ABD Başkanı Bill Clinton, eski Güney Afrika Başkanı Nelson Mandela, eski Birleşmiş Milletler Genel Sekreteri Kofi Annan, sağlık alanında dünya çapında önemli çalışmalar yapan Bill ve Melinda Gates, filantropi alanında yıllardır çalışan Ürdün Kraliçesi Rania, Aga Khan, Michael Bloomberg, Jennifer ve Peter Buffet gibi isimler bulunuyor.
Sabancı'ya ödülünü veren Peggy Dulany, "Güler Sabancı, hayırseverliği ve iş dünyasındaki liderliğiyle sadece Türkiye'de değil tüm dünyada liderlere bir rol model oldu. Sabancı Vakfı ve Sabancı Üniversitesi faaliyetlerine derinden bağlılığıyla, Türk toplumunun her kesimine ve aynı zamanda uluslararası ortaklara ulaşmasına ve yeni işbirliklerinin geliştirilmesine liderlik ediyor. Bu ödülün de amacı ortaklar arasında köprü kurmak. Kendisine bu ödülü takdim etmekten mutluluk duyuyorum" ifadelerini kullandı.
Güler Sabancı da törende yaptığı konuşmada, ödülü Sabancı ailesi, Sabancı Vakfı ve vakfın çalışmalarına emeği geçenler adına aldığını belirterek, faaliyetlerinin takdir edilmesinden mutluluk duyduğunu dile getirdi.
Sabancı, şöyle devam etti:
"Sabancı ailesinin hayırseverlik faaliyetlerini üç dönem olarak özetleyebiliriz. Birinci dönem, yaklaşık 50 yıl önce aile bireyleri tarafından ihtiyacı olanlara yardımlar yapılması, ikinci dönem babaannemin cömert bağışıyla 40 yıl önce vakfımızın kurulmasıyla kurumsal olarak hayırseverlik işlerinin yürütülmesi, üçüncü dönem ise bizim toplumun neye ihtiyacı var sorusunu sorduğumuz, çözüm önerileri bulmaya çalıştığımız, 2006'dan bu yana yürüttüğümüz çalışmalardır. Bu dönemde biz gerekli analizleri yaparak stratejik hayırseverlik modelini hayatımıza kattık. O tarihten bu yana odaklandığımız alanlardan biri kadın ve kız çocukları oldu. Böylece, kadın ve kız çocuklarının fırsat eşitliği için çalışma ve fark yaratma şansına sahip olduk. Ancak daha yapacak çok işimiz var. Sadece Türkiye'de değil, tüm dünyada kadının toplum içindeki rolünü desteklemeli ve geliştirmeliyiz. Diğer odaklandığımız alanlar da gençler ve engelliler oldu."
Güler Sabancı, kız çocuklarının temel insan haklarının geliştirilmesi gerektiğini vurgulayarak, Birleşmiş Milletler'in ilan ettiği "11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü"nün bu anlamda önemine işaret etti.
Var olan sosyal problemleri kimsenin tek başına çözemeyeceğinin altını çizen Sabancı, işbirliği ve ortaklık yapma kültürünü geliştirmek gerektiğini vurguladı.
Güler Sabancı, daha önce, aralarında İspanya'nın en üst düzeydeki liyakat nişanı "Encomienda De Numero", Fransız "Legion d'Honneur" nişanları ile Clinton Küresel Vatandaşlık Ödülü, Raymond Georis Yenilikçi Filantropist Ödülü, Schumpeter Ödülü ve European School of Management and Technology tarafından verilen Sosyal Sorumlu Liderlik Ödülü'nün yer aldığı birçok ödülün sahibi oldu.
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Siyasettin Çokbilmiş10 Ekim 2013 10:20

    Hayırseverlik falan, bırakın bunları. Rothschild ve Rockefeller ailelerinin dünyada ne yaptığını herkes bilir. Koçlar Rothschild kanadında, Sabancılar da Rockefeller kanadındaymış demek ki. Tarih bunları hep yazacak.