BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGüler Sabancı'dan Erdoğan'a cevap----

Güler Sabancı'dan Erdoğan'a cevap

Güler Sabancı'dan Erdoğan'a cevap
25 Haziran 2013 - 11:01 www.finansgundem.com

Güler Sabancı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın Sabancı Üniversitesi ile ilgili eleştirilerine cevap verdi

Sabancı Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Güler Sabancı, Sabancı Üniversitesi’ne 150 bini aşkın ağaç ve çiçek diktiklerini söyledi.
Sabancı Üniversitesi mezuniyet töreninde konuşan Güler Sabancı 1997’de , üniversitenin temellerinin atıldığı günü hatırladığını belirterek “Bu arazi, orman niteliğini yitirmiş, gecekonduların arasında kalmış, içinde mıcır ocakları olan bir araziydi. Yer yer küçük fidanlar, çalılar ve bugünkü gölümüzün olduğu alanda verimsiz büyük bir çukur vardı. 150 bine yakın ağaç ve çiçek diktik. Araziyi 500 bini aşkın mevsimlikle döşedik. Bu arazi, çam, sedir, çınar, kiraz, erik ağaçlarının, çeşit çeşit çiçek ve bitkinin yetiştiği bir vahaya dönüştü. Bu araziyi, arıtma suyumuzu da biriktirdiğimiz gölümüzle suluyoruz” dedi.
Son günlerdeki gelişmelere değinen Sabancı şöyle konuştu: “Yaşanan son olaylar düşünüldüğünde hepimizin geleceğimize umut ile bakabilmek için siz gençlere ne kadar fazla ihtiyacımız olduğunu daha iyi anlıyoruz. Şiddetin, kutuplaşmanın, ayrışmanın çözüm olamayacağını biliyoruz. Ülkemizin geleceği için akla, sağduyuya, uzlaşıya ve elbette siz, pırıl pırıl gençlere güveniyoruz, güvenmeye devam edeceğiz"
ERDOĞAN TUNUS DÖNÜŞÜ KONUŞMUŞTU
Tunus ziyareti dönüşünde havalimanında yaptığı açıklamada faiz lobisine yüklenen Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Koç, Sabancı ve Doğan Grubu’na da göndermeler yapmıştı.
Başbakan Erdoğan, ilk kez isim vererek Koç Grubu’nu hedef alırken şunları söylemişti: “Çevre hassasiyeti olan kardeşlerime sesleniyorum; çevrecilikte ortaklık yapacaksanız, gelin bu başbakanınızla yapın. Koç Üniversitesi orman alanına yapılmıştır. Adeta ben başbakan olarak onlarla savaş verdim. On binlerce on ve on beş yaş üstü ağaç Kilyos’ta sökülmüştür. Oranın yıkılma durumu da var. Uygun olan kirayı ödesinler kiracı olarak kalsınlar. Bu ülkede belli bir kaymak takım istediği yerde konuşlanmaya alışmıştır. Sabancı Üniversitesi de aynı şekildedir.”
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)