BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemGülen'in iadesine Şah Pehlevi benzetmesi----

Gülen'in iadesine Şah Pehlevi benzetmesi

Gülen'in iadesine Şah Pehlevi benzetmesi
06 Aralık 2017 - 07:45 www.finansgundem.com

ABD Dışişleri yetkilisi Jonathan Cohen: Adalet Bakanlığı, İran şahının iade talebinden bu yana en geniş kaynağı, Gülen’in iade sürecine ayırdı

ABD Dışişleri Bakanlığı'nda Avrupa ve Avrasya İşlerinden Sorumlu Müsteşar Yardımcısı Jonathan Cohen, ABD Adalet Bakanlığı'nın FETÖ elebaşısı Fetullah Gülen'in iadesi sürecinde ayırdığı kaynağı, İran şahının iade talebinden bu yana başka bir iade talebi davası için ayırmadığını öne sürdü. Cohen, Washington merkezli Middle East Institute düşünce kuruluşunun Türkiye konferansında konuştu.

'BİRLİKTE ÇALIŞIYORUZ'

ABD Adalet Bakanlığı'nın Türk Adalet Bakanlığı ile 15 Temmuz'un sorumlularını adalet önünce çıkarmak üzere birlikte çalıştığını savunan Cohen, Gülen'in iadesinin neden hâlâ gerçekleşmediği sorusu üzerine de şöyle dedi: "200'den fazla insanın öldüğü 2 binden fazla insanın yaralandığı demokrasiye doğrudan bir saldırı ve Türkler için de trajik bir olaydı. Darbenin sorumlularını adalet önünce çıkarmak için Türkiye'nin yanındayız. Adalet Bakanlığı Türkiye'nin talebini incelemek için daha önce görülmemiş ölçüde kaynak tahsis etmiş durumda. Adalet Bakanlığı'ndaki meslektaşlarım bana Fetullah Gülen'in iade talebine tahsis ettikleri kaynağı, İran şahı Pehlevi'nin iade talebinden başka hiçbir iade talebine tahsis etmediklerini söyledi."

ŞAH PEHLEVİ'NİN HİKÂYESİ

İran'da Humeyni önderliğindeki toplumsal hareket, İran'da Şah'a alan bırakmayınca Rıza Pehlevi önce Mısır'a gitti. Burada dostça karşılanan Şah Muhammed Rıza Pehlevi, daha sonra Fas Kralı İkinci Hasan'ın davetlisi olarak Marakeş'te yaşadı. Kansere yakalanan Şah, daha sonra Bahamalar ve Meksika'ya gitti. ABD dışişleri yetkililerinin Başkan ikna etmesi sonucu 1979'da kanser tedavisi için New York'a geldi. İran'daki yeni rejim ABD'den Şah'ın iadesini talep etti. Ancak bu talep reddedilince İran'daki meşhur Amerikan Konsolosluğu baskını patlak verdi. Şah Muhammed Rıza Pehlevi 1979 sonunda ABD'yi terk ederek önce Panama'ya sonra da Mısır'a gitti. Birkaç ay sonra da yaşamını yitirdi. (Sabah)

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)